Acasă Actualitate Fântâna cântătoare de 4 milioane de euro se face indiferent de opinia...

Fântâna cântătoare de 4 milioane de euro se face indiferent de opinia nemulţumiţilor, care vor putea protesta

1895
DISTRIBUIȚI

Două mii de timişoreni au semnat o petiţie prin care îşi exprimă dezacordul pentru construirea fântânii cântătoare şi în niciun caz aceştia nu şi-ar dori-o în Parcul Botanic. Cu toate acestea, primarul Nicolae Robu a anunţat la dezbaterea cu cetăţenii pe tema proiectului de buget, de luni, că va face fântâna cântătoare, chiar dacă nu se ştie locaţia exactă. Argumentul său este acela că a fost votat de 50.000 de timişoreni pentru proiectele din care face parte şi fântâna cântătoare, iar el ţine la alegători. Iar celor cărora nu le va plăcea, pot protesta.

“Oricum, o facem, va fi ceva care nu va deranja, ci va face bucurie oamenilor. Trebuie să o facem pentru că am promis-o întregii populaţii a Timişoarei, dintre care 50 de mii m-au votat. Dacă va rămâne în Parcul Botanic, deşi eu nu-mi doresc să fie acolo, cei nemulţumiţi vor putea protesta. Este o decizie asumată. Urbaniştii vor da variante”, i-a răspuns primarul unei timişorence care i-a adresat întrebarea pe tema fântânii.

Probabil că edilul s-a referit la cei 55.000 de votanţi din primul mandat, întrucât în 2016 a fost ales de sub 50.000 (mai exact 41.500) de timişoreni.

Întrebarea reprezentantei Timişoara Civică se referea la faptul că fântâna cântătoare ar costa 4 milioane de euro, în timp ce Spitalul de copii primeşte mai puţin.

Nicolae Robu a afirmat că suma de 4 milioane reprezintă o variantă maximală, cu TVA; ce nu poate fi depăşită, dar preţul final va fi de circa 2 milioane, potrivit filingului personal. Cât despre spitalul de copii, primarul spune că acolo se dă cât trebuie, de fiecare dată.

“Un astfel de obiectiv poate fi realizat cu un ecran de mari dimensiuni, cu laser proiectat pe peliculă de apă. Varianta maximală (nu înseamnă că aceasta va fi valoarea) ar fi către 4 milioane. Cei care fac studiul elaborează variante şi abia după aceea ne vom apropia de suma reală. Poate fi 60% din cele 4 milioane. Filingul meu e că spre 2 milioane va fi. Iar la Spitalul de Copii dăm atâta cât trebuie, să nu comparăm cu fântâna cântătoare”, a explicat Robu.

Comentarii

comentarii