Acasă Actualitate ”Fata deșteaptă” din București mai primește 12.000 de euro de la administrația...

”Fata deșteaptă” din București mai primește 12.000 de euro de la administrația Fritz

DISTRIBUIȚI

La primăria lui Fritz, orice este posibil. O firmă a unei ”fete deștepte” din București câștigă, de trei ani, contracte de sute de mii de lei cu Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara.

Afacerile au demarat în 2022, când firma Hessen Consulting, deținută de Ramona Denis Moglan, care este și singurul angajat, a primit cadou două contracte pentru ”consultanță în servicii de achiziții”. Contractele au fost acordate deși Centrul de Poiecte are angajați experți în achiziții publice, care, conform fișei postului, trebui să facă… achiziții.

Primul contract, din 10 octombrie 2022, se referă la servicii de consultanță în achiziții publice în cadrul programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, în valoare de 118.400 lei fără TVA, a fost adjudecat în doar câteva minute. Anunțul a fost publicat pe SEAP la ora 15.26, Hessen Consulting a răspuns după un minut, iar la ora 15,59 afacerea s-a încheiat.

Cel de-al doilea contract, din 1 noiembrie 2022, în valoare de 120.000 lei fără TVA, are ca obiect consultanță pentru pregătirea/desfășurarea/finalizarea aplicației CityApp, s-a ”negociat” în doar de 18 minute: anunțul a fost postat pe SEAP la ora 15,19, Hessen Consulting a răspuns la 15,26, iar la 15,37 a venit acceptarea ofertei.

A venit apoi anul 2023, iar stratagema a fost reluată în 8 mai 2023. Și suma a crescut semnificativ. Astfel, contractul în valoare de 240.000 de lei fără TVA, ce are ca obiect consultanță și suport cu privire la organizarea și desfășurarea unor proceduri de achiziție publică, s-a parafat, probabil ca să nu provoace bănuieli, în două zile. Anunțul Centrului de Proiecte a fost pus în 8 mai, ora 14.15, oferta Hessen Consulting a venit în 10 mai, ora 12.09, iar acceptarea ofertei la ora 12.28.

Cum nici o autoritate competentă nu s-a sesizat, fructuoasa colaborare a fost reluată și în acest an. Astfel, în 27 martie 2024, firma Hessen Consulting a primit de la Centrul de Proiecte un nou contract, de 60.000 de lei, tot pentru ”servicii de consultanță în domeniul achizițiilor”, respectiv ”Consultanță completă proceduri de achiziție Eveniment City Celebration 2024”.

Conform SICAP, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a fost în anul 2023 singura entitate cu care firma Hessen Consulting a avut un contract de achiziție publică, contract ce a reprezentat aproape jumătate din cifra de afaceri a firmei din București.

”Fata deșteaptă” Ramona Moglan este o persoană obișnuită cu ”tunurile financiare”. Ea a reprezentat în urmă cu câțiva ani o firma controlată de Sebastian Ghiță, SC Aego Business Consulting SRL, despre care www.riseproject.ro scria: “Încă din 2013, Curtea de Conturi reclamă că un contract obținut de Aego Business Consulting în cadrul proiectul Ro-NET reprezintă o risipă de bani publici. Auditorii arătau că Ministerul Societății Informaționale a plătit degeaba servicii care, oricum, intrau în atribuțiile funcționarilor din Minister”.

În urmă cu doi ani, în a doua zi după ce a primit primul contract de la Centrul de Proiecte, în 11 octombrie 2022, Ramona Moglan a achiziționat, în leasing, o mașină de lux: un BMW 330I XDrive Sedan, al cărei preț oscilează în jurul a 40.000 de euro. O zi mai târziu, Ramona Moglan închidea un alt leasing, pentru un alt bolid de lux, un BMW X2 XDrive (cu un preț de catalog asemănător), pe care-l cumpărase în 2021 și al cărui leasing era programat să se finalizeze în 2026.

Acum, după un nou cadou de la administrația Fritz, poate a venit momentul ca Ramona să-și schimbe, din nou, mașina.

 

Comentarii

comentarii