Acasă Cultura Festival Baroc – Stagiunea de Muzică Veche 2019 Timișoara: Pincipes, la Biserica...

Festival Baroc – Stagiunea de Muzică Veche 2019 Timișoara: Pincipes, la Biserica Romano Catolică

589
DISTRIBUIȚI

Asociația Festival Baroc Timișoara organizează un recital intitulat: Pincipes – muzică pentru flaut și basso-continuo din perioada barocului – în data de 4 august, de la ora 19.00, la Biserica Romano Catolică din cartierul Elisabetin, strada 1 Decembrie nr. 1.

Flautistul Dumitru Palagniuc este unul dintre puținii interpreți din România care interpretează muzica barocă pe instrumente de epocă și în maniera specifică acestei perioade istorice.

În data de 4 august 2019, Dumitru Palagniuc va prezenta un nou recital în cadrul Stagiunii de Muzică Veche a Festivalului Baroc Timișoara.

În acest recital publicul va putea asculta pagini din repertoriul flautist din Germania, Franța și Italia, toate interpretate într-o manieră cât se poate de autentică.

Acompaniamentul va fi realizat de către muzicianul Caius Hera care va folosi o teorbă cu 14 coarde (instrument baroc din familia lăutei).

Evenimentele din cadrul stagiunii precum și a Festivalului Baroc sunt susținute de către Primăria Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, precum și de către Asociația Festivalul Baroc Timișoara.

Intrarea este liberă, dar donațiile pentru întreținerea și înfrumusețarea bisericii sunt binevenite.

Evenimentele organizate în prezent de către Asociația Festivalul Baroc Timișoara sunt: Stagiunea de Muzică Veche (mai-septembrie 2019) și Festivalul Baroc (14-20 octombrie 2019).

Comentarii

comentarii