Acasă Cultura Festivalul – concurs ”Lada cu zestre” 2019 –ultima etapă, duminică, la Sânnicolau...

Festivalul – concurs ”Lada cu zestre” 2019 –ultima etapă, duminică, la Sânnicolau Mare

517
DISTRIBUIȚI

CJT și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș îi invită pe iubitorii foclorului, duminică, 7 aprilie la Casa de Cultură din Sânnicolau Mare, la ultima etapă a Festivalului – concurs ”Lada cu zestre”, începând cu ora 12:00.

Categoria ”Laureați” continuă la Sânnicolau Mare cu localitățile: Dudeștii Noi, Checea și Sânnicolau Mare care vor oferi un spectacol de peste 5 ore de program artistic care va cuprinde: ansambluri folclorice, tarafuri, formații de dansuri, soliști dansatori, soliști instrumentiști, interpreți de diferite vârste și etnii, coruri, recitatori în grai bănățean, dar și expoziții gastronomice și etnografice.

Veți putea admira peste 4 expoziții etnografice unde vor fi reprezentate și etniile: maghiare, sârbe și croate dar și 3 expoziții gastronomice care vor aduce în atenția publicului rețete vechi de plăcintă cu brânză, ”ceșnița”, ”crofne” sau ”lotrița” (prăjitură tradițională croată).

Juriul

Coregrafie: Toma Frențescu, Nicolae Stănescu, Peri Vasile
Muzică: Carmen Popovici – Dumbravă, Marius Cîrnu, Remus Vălungan
Poezie dialectală, teatru popular: Adela Popa, Tania Stavilă – Țunaș, Alina Mafa
Gastronomie tradițională: Uica Mihai, Nicolae Tomescu
Expoziții, colecții: Maria Hadiji, Marius Bacriu

Directorul festivalului este prof. Liliana Laichici. Parteneri sunt primăriile și consiliile locale ale comunelor din județul Timiș, iar  finanțator, Consiliul Județean Timiș.

 

Comentarii

comentarii