Acasă Actualitate Fiul de 19 ani al lui Ovidiu Tender a intrat în CA-ul...

Fiul de 19 ani al lui Ovidiu Tender a intrat în CA-ul Prospecțiuni SA, ieșită recent din insolvență

DISTRIBUIȚI

Teodor Tender, fiul cel mic al omului de afaceri Ovidiu Tender, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al furnizorului de servicii geologice și geofizice pentru industria petrolieră Prospecțiuni SA, prin votul acționarilor companiei controlate indirect de către tatăl său, relevă date analizate de Profit.ro.

Mandatul lui Teodor Tender (19 ani în august) în CA-ul Prospecțiuni SA a început imediat după ieșirea din insolvență a companiei de luna trecută, în urma unei proceduri de reorganizare care a durat 6 ani și în cursul căreia firma și-a achitat integral datoriile, cifrate la un total de 93 milioane lei. Prospecțiuni SA a terminat anul trecut cu pierderi de 4,3 milioane lei, la venituri din exploatare de peste 147 milioane lei.

AGA Prospecțiuni SA i-a mai numit drept administratori ai companiei pe Horia Gustă, CEO-ul Certinvest și președintele Asociației Administratorilor de Fonduri din România, Nicoleta Tender (soția lui Ovidiu Tender), Victor Mocanu, decanul Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București, și Nicolae Petrișor. Acesta din urmă, veteran în companie, din conducerea căreia a făcut parte încă de la privatizarea din anul 2000, a fost desemnat și președinte al Consiliului de Administrație, el fiind pe perioada insolvenței administrator special al Prospecțiuni SA.

La finalul lunii februarie, Teodor Tender și-a înființat la rândul său o firmă cu obiect principal de activitate “Activități de servicii anexe pentru extracția mineralelor”. Compania, denumită Prospecțiuni International SRL și la care Tender-junior este asociat și administrator unic, își are sediul social la aceeași adresă cu Prospecțiuni SA a tatălui său.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii