Acasă Actualitate Florin Răvășilă, director din Primăria Timișoara, suspectat că a primit o mită...

Florin Răvășilă, director din Primăria Timișoara, suspectat că a primit o mită de 40.000 de euro de la o casă funerară. Primarul i-a retras dreptul de semnătură

7238
DISTRIBUIȚI

Florin Răvășilă, directorul Direcției Patrimoniu I Est din Primăria Timișoara, și-a pierdut dreptul la semnătură, după ce Nicolae Robu ar fi sesizat – spun unele surse – încă de acum trei săptămâni, Comisia Antifraudă. Motivul ar fi mai multe plângeri la DNA pe numele celui care în februarie 2019 a câștigat concursul pentru poziția de director, după ce luase 98 de puncte la proba scrisă și 94,75 punctaj final, după interviu. Unele voci susțin că prietenia lui Răvășilă cu Rodica Aurelian, șefă a serviciului de resurse umane, a facilitat acest lucru.

Acum, în legătură cu retragerea dreptului de semnătură, sursele noastre din primărie vin cu detalii despre motivul din spatele deciziei primarului în funcție. Răvășilă ar fi primit o mită în valoare de 40.000 de euro de la „Octavian” (Casa Funerară Octavian – n.r.). Un fost asociat al acestuia, prezent la întâlnirea cu directorul de la „Patrimoniu Est”, ar fi filmat toată întâmplarea, iar acum, după ce s-a certat cu „Octavian”, i-ar fi arătat înregistrarea lui Robu.

În luna iunie a acestuia an, primăria a încheiat contract de concesiune cu Casa Funerară Octavian și Adi SRL, pentru cimitirele Radu Șirianu și Șagului, în urma unei licitații începute în februarie. Cele două firme vor plăti aproape 900.000 de lei în următorii cinci ani, vor trebui să asigure toate acțiunile de îngrijire a cimitirelor, dar vor și putea câștiga destul, având în vedere că tarifele pentru înmormântări, în aceste cimitire, se ridică la nivelul miilor de lei.

Până în acest moment, nu am putut lua legătura cu Florin Răvășilă. La un prim apel telefonic, acesta s-a scuzat, spunând că este într-o ședință, sugerând că într-o jumătate de oră va fi disponibil. După o oră, la alt apel telefonic, acesta a lăsat telefonul să sune, pentru ca mai apoi să „dea ocupat”.

UPDATE: Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, îi cere lui Nicolae Robu să explice public cazul directorului Răvășilă.

”Îi cer primarului în exercițiu să explice public de ce i-a retras, cu o săptămână înainte de alegeri, dreptul de semnătură directorului la Patrimoniu Est din Primărie, Florin Răvășilă.

Prezumpția de nevinovăție se aplică, dar cazul este prea grav să fie acceptabil ca timișorenii să afle doar din presă de aceste suspiciuni.

Nu este de acceptat ca un posibil caz de corupție în Primărie să fie ascuns sub preș pentru că omul acuzat de corupție este numit de primar sau pentru că este omul de încredere al omului de încredere al primarului.

Lupta împotriva corupției în Primărie va fi o prioritate pentru mine și o voi duce cu maximă transparență și fără frică”, spune Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii