Acasă Actualitate Fonduri reduse pentru învăţământul lugojean

Fonduri reduse pentru învăţământul lugojean

376
DISTRIBUIȚI

Inspectorul general Marin Popescu, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, a declarat că nu vor fi probleme cu plata salariilor personalului din învăţământ

Fondul de salarii pentru personalul centrelor financiare din învăţământul lugojean a fost redus cu 22,7%. După cum a anunţat primarul Francisc Boldea, dacă sumele repartizate din cotele defalcate din TVA nu vor fi suplimentate, salariile cadrelor didactice din municipiu vor putea fi acordate doar până la 1 octombrie. „Pe lângă faptul că a fost adoptată o lege foarte proastă în domeniul învăţământului, s-au redus sumele alocate cadrelor didactice din municipiu, de la 23.713.000 de lei, anul trecut, la 19.322.000 lei, pentru acest an, ceea ce înseamnă o reducere de 22,7 %. Este un fapt deosebit de grav, care afectează desfăşurarea în bune condiţii a procesului de învăţământ”, a declarat Francisc Boldea. În opinia primarului municipiului Lugoj, „doar o reorganizare a unităţilor de învăţământ şi o nouă încadrare în unităţi poate să se plieze pe această sumă mică alocată de Guvern din cotele defalcate din TVA”.

„Toate salariile vor fi plătite la timp”

Prezent la Lugoj, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, inspectorul general Marin Popescu, a declarat că nu vor fi probleme cu plata salariilor personalului din învăţământ. „Vreau să asigur toate cadrele didactice din municipiul Lugoj că toate salariile vor fi plătite la timp şi în integralitate, conform legislaţiei în vigoare. Noi, ca Inspectorat, avem posibilitatea ca împreună cu Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice să realocăm sume de bani pentru plata salariilor de la unităţi administrativ-teritoriale care au surplus financiar către acele unităţi administrativ-teritoriale care au minus în ceea ce priveşte fondurile legate de salarii”, a menţionat inspectorul general Marin Popescu.

 

Comentarii

comentarii