Acasă Actualitate Fostul viceprimar Adrian Orza: ”Timişoara trebuie să redevină un oraş al schimbului...

Fostul viceprimar Adrian Orza: ”Timişoara trebuie să redevină un oraş al schimbului de idei civilizate, constructive şi benefice”

491
DISTRIBUIȚI

adrian orzaFostul viceprimar al Timişoarei, Adrian Orza, cheamă timişorenii la dezbaterea publică a bugetului local, care va avea loc marţi, de la ora 14.00, în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara.

“Cei mai buni cunoscători ai problemelor fiecărui cartier al oraşului nostru sunt chiar cei care locuiesc in acele zone. Ei ştiu cel mai bine nevoile acelui cartier: noi locuri de joaca pentru copii, iluminat stradal deficitar, străzi de reparat, spaţii verzi, siguranţa zonelor, etc. De aceea este nevoie de o permanentă colaborare între primărie şi consiliile consultative de cartier. Încă din 2004, aceste consilii au avut rolul de a identifica problemele comunităţii. Este nevoie de o revigorare a lor prin reimplicarea acestora în luarea deciziilor. Dar şi de înţelegerea actualei administraţii că rolul acestora şi felul în care se realizează colaborarea între identificarea reală a problemelor sau noile propuneri ce izvorăsc din nevoia civica de dezvoltare şi luarea deciziei sunt esenţiale pentru o administraţie coerentă şi transparentă”, afirmă Adrian Orza, pe pagina sa de facebook.

El adaugă că e în avantajul administraţiei să guverneze prin democraţie participativă.

“De aceea, invit pe cei din conducerea consiliilor consultative de cartier, pe toţi cei implicaţi în ele, dar şi pe toţi cetăţenii interesaţi, la dezbaterea legată de Proiectul de buget al oraşului nostru, pe care îl propune primăria, pentru anul în curs, marţi, 23.04.2019, ora 14.00, în sala de şedinţe a Consiliului local Timişoara, bd. C.D.Loga nr.1. Prezenţa dv e esenţială. Timişoara trebuie să redevină un oraş al schimbului de idei civilizate, constructive şi benefice”, spune Adrian Orza.

 

Comentarii

comentarii