Acasă Eveniment Fără fraude dovedite, Băsescu a câştigat alegerile în Timiş

Fără fraude dovedite, Băsescu a câştigat alegerile în Timiş

328
DISTRIBUIȚI

57,57 % din timişeni au ieşit, duminică, la vot. 306.938 de alegători din Timiş şi-au exprimat votul privind viitorul preşedinte al României, însă doar 275.757 au votat şi în cadrul referendumului. După numărătoarea finală, rezultatele finale înregistrate în Timiş sunt următoarele, conform Biroului Electoral Judeţean Timiş: Traian Basescu – 40,76%, Mircea Geoană – 22,87%, Crin Antonescu  – 22,41%, Corneliu Vadim Tudor – 4,37%, Sorin Oprescu – 3,51%, Kelemen Hunor – 2,17% , George Becali – 1,72%, Remus Cernea – 0,76%, Eduard Manole – 0,44%, Ovidiu Iane – 0,35%, Constantin Rotaru – 0,34% şi Ninel Potârcă – 0,22%.

Peste 50 de sesizări de fraudă electorală în Timiş, niciun dosar penal

Peste 50 de sesizări au fost făcute, cu prilejul alegerilor, în Timiş, prin intermediul numărului de urgenţă 112. Toate au vizat încercări de fraudă electorală. Autorităţile spun că nimic nu a fost confirmat. Cu toate acestea, au amendat-o pe fosta directoare a Spitalului de Neuropsihiatrie din Gătaia. Se pare că femeia a încercat să-l convingă pe un pacient să voteze cu un anume candidat.  "13 dintre seizări au vizat votul multiplu, aşa-zisul turism electoral, iar celelalte  s-au referit la diverse aspecte legate de desfăşurarea procesului de votare. În urma verificărilor efectuate, aspectele sesizate nu s-au confirmat, filtrele instalate pe raza judeţului Timiş nu au depistat mijloace de transport persoane care au efectuat deplasări în acest scop. Până la încheierea procesului de votare, în judeţului Timiş nu au fost constatate încălcări ale Legii 370/2004, referitoare la fapte penale", spune Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Centrului de Comunicare al tuturor structutilor MI din Timiş.

Ilie Sârbu: “Important este că Traian Băsescu, din 6 decembrie, nu va mai fi preşedintele României”
La sediul PSD Timiş, rezultatele anunţate duminică, la ora 21, le-a adus pe buze un zâmbet de mulţumire social-democraţilor prezenţi. „Suntem deosebit de bucuroşi, am realizat ceea ce ne-am propus, Mircea Geoană a intrat în turul doi. Era una din ţintele noastre. Important este că Traian Băsescu, din 6 decembrie, nu va mai fi preşedintele României. Asta au spus-o sondajele cu mult timp înainte. 70 % dintre români nu-l mai doreau ca preşedinte. Cu toate fraudele, cu toate autocarele, microbuzele, maşinile şi tot efortul care l-au făcut astăzi, diferenţa e destul de mică. Ne aşteptam să fie mai mare. Sigur, ea a compensat cu referendumul, pentru că altfel cred că Băsescu avea mult, mult sub 30%. Pentru turul doi, sigur că ne vom mobiliza, vom purta discuţii şi cu ceilalţi colegi, din alte partide şi dacă lucrurile vor merge bine, pe 6 decembrie, vom serba, aşa cum se cuvine, câştigarea alegerilor după cinci ani de haos, de dezastru, de scandal, de dispreţ faţă de ce înseamnă românul, instituţiile statului şi tot ceea ce ştiţi. E o seară minunată pentru noi”, a declarat preşedintele PSD Timiş, senatorul Ilie Sârbu, după aflarea rezultatele exit-poll-urilor.
 
Democrat-liberalii timişoreni au sărbătorit moderat, cu bere şi pomana porcului…
Bucurie moderată la sediul PD-L Timişoara, imediat după aflarea rezultatelor exit-poll-urilor pentru alegerile prezidenţiale din România. Liderul democrat-liberal de Timiş, Constantin Ostaficiuc, a aflat rezultatul cu câteva minute înainte ca el să fie afişat pe ecranele televizoarelor. "Insomar s-a făcut iar de râs. Nu este prima oară. Diferenţa între Băsescu şi Geoană este de cel puţin 6 procente", a declarat Ostaficiuc duminică, după aflarea rezultatelor exit-poll-ului. Potrivit Insomarului, lupta pentru Cotroceni este extrem de echilibrată.

Traian Băsescu conduce cu 32,8 la sută din voturi, urmat de Mircea Geoană, 31,7% şi Crin Antonescu, 21,8 procente. Cel mai bucuros de rzultatul exit-poll-urilor a fost deputatul PD-L Alin Popoviciu. Acesta s-a agitat, a gesticulat şi s-a bucurat ca şi cum ar fi câştigat premiul cel mare la loto. Democrat-liberalii s-au pregătit de sărbătoare. Sediul lor a fost luat cu asalt de membrii importanţi de partid, ziarişti şi băgători de seamă. Proviziile pentru cheful care nu a mai avut loc, aşa cum se preconiza, au fost mai multe baxuri de bere Timişoreana şi platouri cu pomana porcului, asortate cu murături. "În ciuda tuturor obstacolelor, le mulţumim tuturor! Urmează o nouă repriză şi chiar dacă arbitrul nu ţine întotdeuana cu noi, spectatorii, cu toţii, sunt cu noi. Nu cred că asta este diferenţa reală. Cel mai probabil sunt 5-6 procente între Băsescu şi Geoană. Nu cred nici că voturile liberalilor se vor duce spre roşu, spre comunism", a mai spus, duminică, Constantin Ostaficiuc.
 
PNL Timiş aşteaptă numărătoarea finală a voturilor
Liberalii din Timiş s-au adunat la sediul PNL, duminică seara, pentru a vedea rezultatele exit-poll-urilor. La PNL Timiş, atmosfera a fost una calmă. Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat că e foarte trist la aflarea rezultatelor de la exit-poll-uri, dar spera totuşi ca, după numărătoarea finală a voturilor, preşedintele PNL, Crin Antonescu, să se califice în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

„După cum se cunoaşte, electoratul PNL şi a lui Crin Antonescu merge, de obicei, la vot după-amiaza şi până spre închiderea urnelor, seara. Ştim că au rămas, numai în Timişoara, sute, poate mii de studenţi care nu au putut să voteze. Rămânem, totuşi, cu nădejdea că după numărătoarea finală a voturilor vom avea un scor care să ne califice în turul doi. Rămâne de văzut. Eu, personal, n-am ce să-i imput preşedintelui nostru, Crin Antonescu, a muncit enorm, membri şi simpatizanţi din întreaga ţară au muncit enorm pentru a intra în turul doi.

Dacă în România anului 2009 sectorul de excelenţă este turismul electoral, dacă în România voturile se obţin, în 2009, în bună măsură cu mici, cu bere, cu bani plătiţi alegătorului, este foarte trist”, a spus, duminică seară, preşedintele PNL Timiş, senatorul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii