Acasă Actualitate Frumosul oraș Oravița din Caraș Severin găzduiește cel mai mare eveniment dedicat...

Frumosul oraș Oravița din Caraș Severin găzduiește cel mai mare eveniment dedicat tinerilor din Banatul de Munte

279
DISTRIBUIȚI

Frumosul oraș Oravița din județul Caraș Severin, situat la două ore distanță de Timișoara – găzduiește începând de sâmbătă, 21 august, și până miercuri, 25 august 2021, cel mai mare eveniment dedicat tinerilor din Banatul de Munte – a informat Episcopia Caransebeșului.

Este vorba de prima ediție a Taberei din Inima Familiei, la care participă peste 80 de copii și tineri din localitate, alături de aproximativ 40 de voluntari de la ATOR Banatul de Munte.

Evenimentul a debutat cu o slujba de Te-Deum oficiată de părintele inspector Mihai Ciucur, alături de preoții slujitori din Oravița, la biserica parohiei ”Pogorârea Sfântului Duh” din Zona Gării și a continuat cu primele activități educative organizate la campusul Liceului Tehnologic ”Mihai Novac” din localitate.

Cea de-a doua zi a Taberei din Inima Familiei la Oravița a început în tinda bisericii, prin participarea la Sfânta Liturghie, oficiată de părintele Mihai Ciucur, alături de părintele paroh, Gelu Moldovan, și de ceilalți preoți parohi din Oravița, în altarul de vară al Bisericii „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, împreună-slujirea aducând în memoria părinților amintirea celei dintâi tabere organizate în Episcopia Caransebeșului, de la care se împlinesc zilele acestea 9 ani.

„Chiar zilele acestea se împlinesc 9 ani de la prima tabără pe care am organizat-o în Episcopia Caransebeșului, în cadrul Departamentului de tineret. Și la prima tabără organizată în 21-23 august 2012, unul dintre colaboratori a fost părintele Gelu Moldovan de la Oravița, alături de care am înființat primul centru de tineret din Episcopia Caransebeșului și care a rămas alături de tineri până în prezent. La 9 ani distanță de acel moment marcant în misiunea cu tinerii desfășurată în Episcopia Caransebeșului, se organizează acest minunat eveniment, un dar pe care Biserica îl face Oraviței, prin parteneriat cu autoritățile locale și cu oamenii de bine din Oravița, un dar care se concretizează în 5 zile binecuvântate de Dumnezeu, cu activități care au în centrul lor copilăria și tinerețea cu și în Hristos”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonator al Departamentului de tineret din cadrul Episcopiei Caransebeșului.

La Sfânta Liturghie, au luat parte copiii și tinerii înscriși, alături de părinții lor, încununând astfel participarea la activitățile dedicate lor prin comuniunea deplină cu Mântuitorul Hristos.

„Suntem recunoscători pentru că Dumnezeu a îngăduit aceste zile frumoase în această vară, iar în această duminică s-a consumat, din punctul nostru de vedere, cel mai important moment al taberei, pentru că, împreună cu beneficiarii, în număr de peste 80, la care se adaugă 40 de voluntari, și alături de credincioși, am săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în altarul de vară al Parohiei «Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul», încununând eforturile în plan misionar și în plan catehetic pe care noi le facem cu aceste tabere. Cred că nu e moment mai frumos decât acela în care copiii, tinerii, părinții și comunitatea întreagă, alături de dascăli, se reunesc la Sfântul Potir, la Sfânta Liturghie”, a mai spus părintele Ciucur.

La acest program complex participă peste 80 de copii și tineri din Oravița, distribuiți pe două grupe de vârstă, și anume: 50 de copii cu vârste între 7 și 11 ani și 35 de adolescenți cu vârste între 12 și 18 ani. Copiii participanți sunt elevi ai celor trei unități de învățământ din oraș – Liceul Teoretic „General Dragalina”, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” și Școala Gimnazială „Romul Ladea”, școli care sunt implicate în calitate de parteneri în organizarea evenimentului. De asemenea, proiectul beneficiază de sprijinul Asociației „Sf. Ecaterina” din localitate și se desfășoară cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al orașului Oravița și al celor trei parohii ortodoxe din localitate. Amplul eveniment de la Oravița este parte a programului educațional „Împreună pentru copiii noștri”, derulat de Episcopia Caransebeșului prin Departamentul de Tineret, cu sprijinul ATOR Banatul de Munte și a  partenerilor locali din comunitățile gazdă.

 

Comentarii

comentarii