Acasă Actualitate Fundația FLIGHT revine cu o nouă călătorie muzicală prin timp și culturi:...

Fundația FLIGHT revine cu o nouă călătorie muzicală prin timp și culturi: FLIGHT OVER BORDERS

DISTRIBUIȚI

FLIGHT OVER BORDERS este un festival al diversității culturale și al inițiativelor transdisciplinare, care pune în valoare vitalitatea Timișoarei în anul 2023, precum și potențialul transformator al programului de Capitală Europeană a Culturii.

FLIGHT OVER BORDERS, proiectul Fundației FLIGHT, explorează tema granițelor și a dialogului, prin intermediul artelor, într-o Europă încă diversă și deschisă. 

Organizatorii vă invită să sărbătoriți începutul toamnei la Iulius Town-Parcarea UBC 0, în 17 septembrie, de la ora 19.00, printr-un concert în care nu există granițe și doar muzica e cea care contează.

Startul va fi dat la ora 19.30 de DJ KUKY, un DJ care se remarcă prin melanj-ul de genuri muzicale, prezent la numeroase scene și festivaluri, care a avut ocazia să mixeze alături de nume mari din industria muzicală autohtonă și internațională.

Seara va continua, de la 20.30, cu JAMALA, cântăreața, actrița și compozitoarea ucraineană  de origine tătară și armeană. Deși educația ei muzicală este de profil clasic, Jamala a ales să nu urmeze o carieră ca artist liric, preferând să experimenteze cu muzica jazz, soul sau funk. Pe parcursul carierei sale, începută în 2001, acesta a lansat patru albume de studio, care conțin piese înregistrate în engleză, ucraineană, rusă sau tătară. Artista și-a dobândit notorietatea în Ucraina după câștigarea concursului internațional dedicat tinerelor talente New Wave (2009). În 2016 s-a făcut cunoscută la nivel international, când a câștigat Eurovision Song Contest cu piesa, „1944”, care evocă deportarea tătarilor din Crimeea.

De la 21.30 va urca pe scenă ARGATU’, un nume cu rezonanță veche atât pe scenele underground, cât și pe cele comerciale din România. Acesta a adus un sound nou încă de prin 2012, când valul rasta sau dnb-ul abia prindeau rădăcini. Astăzi artistul nu se teme de experimentarea unor genuri diverse, de la folclor, la hip hop sau electrohouse. În concerte dă dovadă de o energie debodantă și face ca  atmosferă să fie incendiară. Are un sound unic, dezvoltat în mulții ani de când face muzică și te lasă mereu cu senzația că vrei mai mult.

Următorul eveniment al acestui proiect este expunerea la Veszprem (oraș care este de asemenea Capitală Europeană a Culturii în 2023) a unei instalații luminoase de mari dimensiuni și a unor instalații de mai mici dimensiuni pentru spațiul public, care vor fi create de tineri artiști timișoreni. 

Proiectul face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul OverBorder Culture+ derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Comentarii

comentarii