Acasă Actualitate Furnizor de ultimă instanţă pentru furnizarea energiei electrice. Primăria Timișoara nu a...

Furnizor de ultimă instanţă pentru furnizarea energiei electrice. Primăria Timișoara nu a primit nici o ofertă după două licitații

DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a precizat, miercuri, că s-a încheiat contractul vechi de furnizare a energiei electrice şi că nimeni nu a dorit să încheie un nou contract cu Primăria, astfel că în prezent se operează cu un furnizor de ultimă instanţă. 

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Timişoara, în luna august au fost organizate două licitaţii la bursă, pentru furnizarea de energie electrică, dar nu s-a prezentat nimeni.

”În luna august, Primăria a organizat două licitaţii la bursă pentru încheierea unui contract de furnizare a energiei electrice, la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Preţul este plafonat în acest moment la 1.000 lei/MWh, iar ofertele furnizorilor gravitează în jurul a 3.000 de lei/MWh. Diferenţa de preţ este acoperită de guvern”, transmite Primăria Timişoara.

Primarul Dominic Fritz arată că, atâta timp cât politica Guvernului este una disfuncţională, nicio companie nu e interesată să vândă curent.  

”Contractul vechi s-a încheiat, am organizat licitaţii şi nu a venit nimeni la preţul actual. Momentan, pentru companii nu este interesant să ne vândă curent, cât timp politica guvernului este una disfuncţională. Preţurile au ajuns la un nivel halucinant pe o piaţă care nu mai funcţionează. Aşteptăm măsuri pentru a rezolva pe termen scurt problema. Pe termen mediu, avem investiţii să reducem semnificativ consumul de energie pentru iluminatul public, lucru care este deja vizibil pe Torontalului”, transmite primarul Timişoarei.

În 2018, preţul pentru furnizarea de energie electrică era de doar 209 lei/MWh. Creşterea se datorează condiţiilor geopolitice actuale şi a situaţiei de piaţă din România. Consumul de energie electrică al municipiului Timişoara este de aproximativ 16.000 MWh/an.

În urmă cu o zi, Dominic Fritz anunţa că Primăria Timişoara plăteşte lunar facturi de 900.000 de lei pentru iluminatul public.

Comentarii

comentarii