Acasă Actualitate Furtunile au făcut prăpăd în vestul țării: zeci de case inundate, persoane...

Furtunile au făcut prăpăd în vestul țării: zeci de case inundate, persoane izolate şi alunecări de teren

1318
DISTRIBUIȚI

Urgia naturii din ultimele zile a făcut prăpăd în mai multe județe din ţară. În doar câteva ore în urma unui cod roşu de ploi puternice, grindină și vijelie mai multe localități din Alba, Bihor, Hunedoara şi Cluj au fost grav afectate. Autorităţile au raportat joi, zeci de case inundate, oameni izolați, autoturisme luate de viituri şi alunecări de teren.

În judeţul Alba cea mai afectată localitate a fost Ocoliş, acolo unde aproximativ 30 de case au fost inundate printre care şi un operator economic. 11 adulți şi doi copii au fost izolați în podurile construcțiilor. De asemenea, DJ750G a fost avariat şi colmatat.

În Runc, o casă a fost afectată de o alunecare de teren, iar în Vidolm o maşină a fost luată de apă şi o casă a fost inundată.

În localitatea Poşaga o casă a fost inundată, iar DJ750F a fost avariat şi colmatat.

În Bihor, localnicii din Şinteu au postat pe reţelele de socializare imagini apocaliptice. Localitatea a fost sub avertizare de cod roșu timp de o ora, alături de alte 9 localități din judeţ. Localnicii au primit mesaj de avertizare RO-Alert. Potrivit acestora, în doar 10 minute s-a așternut un strat gros de gheață.

 

Comentarii

comentarii