Acasă Cultura Gala Salbek Opera Festival. Puccini, Verdi și Bizet – în Piața Primăriei...

Gala Salbek Opera Festival. Puccini, Verdi și Bizet – în Piața Primăriei din Arad

DISTRIBUIȚI

Mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramón Vargas și soprana Leontina Văduva vor susține un concert extraordinar de operă în Piața Primăriei din Arad.

Gala Salbek Opera Festival va avea loc duminică, 27 august, de la ora 20:00, în Piața Primăriei din Arad, cu Orchestra Filarmonicii din Arad, dirijată de David Crescenzi, soliştii Ruxandra Donose, Ramón Vargas, Leontina Văduva şi o parte dintre cursanţii Salbek Opera Masterclass 2023.

În program, lucrări de G. Bizet, F. Cilea, J. Offenbach, Saint Saens, G. Puccini, G. Verdi, Ch. Gounod, R. Leoncavallo, F. Obradors, A. Lara, C. Velázquez , G. Grigoriu.

”După câteva zile de lucru intensiv, cursanții de la Salbek Opera Masterclass vor avea șansa să participe alături de mine și de dragii mei colegi, tenorul Ramón Vargas și soprana Leontina Văduva, la această gală pe care o oferim tuturor celor care vor dori să ne vadă și să ne asculte.

Va fi o plăcere, sunt convinsă, pentru noi toți, de a sta alături de tinerii artiști care bat la porțile măiestriei, pentru a face împreună muzică, pentru a schimba experiențe, pentru a învăța, în ultimă instanță, unii de la alții și, mai ales, pentru a celebra opera.” spune mezzosoprana Ruxandra Donose.

Concertul de duminică, 27 august, din Piața Primăriei din Arad marchează închiderea Zilelor Aradului şi a Salbek Opera Masterclass.

Intrarea la acest eveniment este liberă, în limita spațiului disponibil.

Aflat la prima ediție, International Salbek Opera Masterclass este un masterclass cu participare internațională unde peste 20 de cursanți vor avea oportunitatea de a studia tehnici de canto și interpretare împreună cu trei muzicieni de talie internațională, mezzosoprana Ruxandra Donose (Austria/România), tenorul Ramón Vargas (Mexic/Austria) și soprana Leontina Văduva (Elveția/România).

Organizatori: Centrul Municipal de Cultură Arad, Primăria Municipiului Arad, Filarmonica de Stat din Arad. Partener local: Primăria Comunei Petriș.

 

Comentarii

comentarii