Acasă Actualitate GEC Nera monitorizează activităţile ilegale şi promovează ecoturismul în Microregiunea Dunăre-Nera-Caraş

GEC Nera monitorizează activităţile ilegale şi promovează ecoturismul în Microregiunea Dunăre-Nera-Caraş

DISTRIBUIȚI

in caras severin caras severinGrupul Ecologic de Colaborare (GEC) Nera din Caraş-Severin desfăşoară, din data de 25 mai, până în luna noiembrie 2013, un amplu proiect de monitorizare alternativă a mediului, a activităţilor ilegale şi de promovare a ecoturismului în Parcul Natural (PN) Porţile de Fier, Microregiunea Dunăre-Nera-Caraş.

Doina Mărgineanu, consilier pentru relaţii publice, a precizat că activităţile au început în zona pieţii din Oraşul Nou, cu o campanie publică de informare a populaţiei privind regulamentul activităţilor antropice în Parcul Natural Porţile de Fier, şi au continuat în zona iazului de decantare a apelor de mină Tăuşani-Boşneag din Moldova Nouă.

A fost prezentat istoricului poluării de la iazul Tăuşani-Boşneag şi obiectivul nr. 1: monitorizarea alternativă a mediului Parcul Natural Porţile de Fier la iazului Tăuşani-Boşneag de pe teritoriul oraşului Moldova Nouă. În cadrul activităţilor de ecoturism au fost prezentate obiectivele turistice Stânca Baba Caia şi Gaura cu Musă şi s-a realizat voluntariat în zonă.

Obiectivul nr. 2 de ecoturism a fost monitorizarea alternativă a mediului la punctul turistic peştera Gaura cu Muscă de pe teritoriul comunei Coronini. Activităţi de voluntariat s-au mai desfăşurat în zona golfului de la Baziaş, la intrarea Dunării în România, a fost prezentat traseului ecoturistic Clisura de sus a Dunării şi a PN Porţile de Fier şi a fost igienizat golful Dunării de la Baziaş.

De asemenea, membrii GEC Nera au mai făcut monitorizarea alternativă a mediului în PN Porţile de Fier, în zona golfului Dunării de la Baziaş de pe teritoriul comunei Socol. După finalizarea activităţilor, se va prezenta un raport al monitorizării. 

Comentarii

comentarii