Acasă Actualitate Garda de Mediu amendează Primăria Timişoara cu 50.000 de lei după tăierea...

Garda de Mediu amendează Primăria Timişoara cu 50.000 de lei după tăierea ilegală a unui copac în zona centrală

1056
DISTRIBUIȚI

Două amenzi, una de 40.000 de lei şi una de 10.000 de lei au fost aplicate de Garda de Mediu Primăriei Timişoara, după ce a tăiat mai mulţi arbori şi a renunţat la mai multe zone verzi în cadrul renovării carosabilului de pe mai multe străzi din zona centrală.

Scandalul a pornit după ce un cetăţean a reclamat tăierea unui copac de mari dimensiuni de lângă Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, iar reclamaţia a fost preluată de prefectul de Timiş, Eva Andreaş, şi transmisă la instituţia de control. Iar aceasta a constatat că tăierea s-a făcut fără respectarea legislaţiei. Fotografiile prezentate de inspectorii primăriei, prin care aceştia voiau să convingă inspectorii de control, care arătau că acel copac ar fi fost bolnav şi afectat de furtuna din iulie nu au fost îndeajuns, astfel fiind luată decizia aplicării unor sancţiuni.

Controlul Gărzii de Mediu s-a extins şi la intervenţiile efectuate pe străzile Martin Luther, 20 Decembrie, I.C. Brătianu, Michelangelo şi bulevardul Revoluţiei. Aici s-a constatat că mai multe fâşii de spaţiu verde au fost eliminate, de asemenea, a fost afectată vegetaţia ca urmare a montării unor noi borduri, şi nici în acest caz nu a fost constultată Agenţia de Mediu, se mai arată în raportul Gărzii de Mediu.

Raportul de control întocmit de Garda de Mediu a fost finalizat, iar primăria a primit în urma acestuia două amenzi, una cu 40.000 de lei pentru tăierea copacului de la Emanuil Ungureanu fără aprobarea APM, respectiv una de 10.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei în domeniul administrării spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, pentru executarea de intervenţii la spaţii verzi fără consultarea autorităţilor competente.

Comentarii

comentarii