Acasă National Grapini: Nu mai pot fi ministru după luna martie. Mediul de afaceri...

Grapini: Nu mai pot fi ministru după luna martie. Mediul de afaceri ar prefera să rămân

DISTRIBUIȚI

Ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, a declarat marţi agenţiei MEDIAFAX că nu mai poate rămâne în funcţie mai târziu de luna martie, pentru că intră în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, dar că mediul de afaceri ar fi preferat să rămână ministru.

“Nu pot rămâne în funcţia de ministru mai târziu de luna martie, pentru că se va intra în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Dar dacă se va face acum o restructurare a guvernului, nu mai are rost să rămân”, a spus Grapini. Partidul Conservator a anunţat recent că va participa la alegerile parlamentare pe o listă comună, alături de PSD şi UNPR, iar Maria Grapini va fi propusă pentru un loc eligibil. “Eu cred că un europarlamentar poate face mult mai multe. Mediul de afaceri prefera să rămân. Te acomodezi cu ei, începi nişte proiecte şi, într-un fel, te regretă când pleci”, a afirmat ministrul. Grapini a adăugat că a dialogat în fiecare lună cu Consiliul Consultativ din Turism şi cu reprezentanţii IMM-urilor.
Maria Grapini ocupă postul de ministru din decembrie 2012. Grapini declara în decembrie, la bilanţul a 11 luni de mandat, că în acest an vrea să crească numărul de turişti străini cu 50%, dar nu a amintit că în primele zece luni din acest an au fost cu doar 3% mai mulţi faţă de 2012. Ea a anunţat atunci că şi-a propus ca, în cazul în care rămâne în funcţie un mandat întreg, contribuţia turismului la Produsul Intern Brut să crească de la 1,5% la 5%.

Comentarii

comentarii