Acasă Actualitate Grecia e pe lista galbenă, Spania, pe cea roşie. Noua listă a...

Grecia e pe lista galbenă, Spania, pe cea roşie. Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a intrat în vigoare

445
DISTRIBUIȚI

Lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, în care Grecia se află în zona galbenă, iar Spania în zona roşie, a intrat în vigoare. Persoanele care vin din ţări aflate pe lista galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. În cazul celor care vin din state zona roşie, carantina nu se va aplica doar în cazul celor vaccinaţi. Testul COVID nu scuteşte de intrarea în carantină. 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi hotărârea referitoare la noua listă.

Astfel, a fost actualizată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat: în zona roşie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia şi Malaysia, iar în zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidentei: Uruguay şi Paraguay; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe şi Libia.  

În zona verde au intrat: Zambia, Guyana şi Bahrain.

Lista e în vigoare de duminică, ora 00:00. 

​Toate persoanele care intră în România trebuie să completeze, la punctele de frontieră, un formular de triaj COVID. Formularul de triaj trebuie înmânat reprezentantului DSP, la intrarea în ţară.

Declaraţia poate fi descărcată în format fizic şi completată sau poate fi completată online.

Declaraţia în format fizic poate fi descărcată de aici.

În cazul declaraţiei online, este necesară introducerea unui număr de telefon valid, unde persoana respectivă poate fi contactată pe perioada autoizolării. La acelaşi număr de telefon, va primi prin SMS (gratuit) un cod unic pe care îl va utiliza pentru finalizarea operaţiunii de completare a declaraţiei.

”Urmează să completaţi un chestionar ce va genera declaraţia pe baza căreia puteţi intra în ţară. Vă rugăm să completaţi formularul din această aplicaţie cu date reale, declaraţia pe proprie răspundere fiind ulterior verificată de autorităţile competente”, avertizează autorităţile.

Declaraţia online poate fi accesată AICI.

Comentarii

comentarii