Acasă Economic Grecii de la PPC anunță noii șefii ai Enel România, compania pe...

Grecii de la PPC anunță noii șefii ai Enel România, compania pe care au cumpărat-o recent

DISTRIBUIȚI

Alessio Menegazzo a fost numit de către PPC, cel mai mare grup de energie din Europa de Sud-Est, în funcția de CEO și Country Manager al companiilor deținute în România. El are misiunea de a conduce transformarea acestor companii în lideri ai tranziției energetice, care să susțină dezvoltarea economică a României într-un mod sustenabil. Alessio s-a alăturat Enel România în 2009 și a coordonat în ultimii ani echipa responsabilă de promovarea unui sistem de dezvoltare durabilă și de integrarea sustenabilității în centrul culturii corporative.

Alessio va conduce o echipă formată din profesioniști români, cu experiență pe domeniile lor de activitate, inclusiv la nivel internațional. Membrii echipei au ca obiectiv construirea unei organizații care să răspundă rapid nevoilor clienților, să susțină și să conducă transformarea sectorului energetic din România într-unul decarbonizat, digital, descentralizat, care să ofere economiei și societății un avantaj competitiv într-o lume în schimbare.

”Alessio s-a alăturat Enel România în 2009 și a coordonat în ultimii ani echipa responsabilă de promovarea unui sistem de dezvoltare durabilă și de integrarea sustenabilității în centrul culturii corporative. Alessio va conduce o echipă formată din profesioniști români, cu experiență pe domeniile lor de activitate, inclusiv la nivel internațional. Membrii echipei au ca obiectiv construirea unei organizații care să răspundă rapid nevoilor clienților, să susțină și să conducă transformarea sectorului energetic din România într-unul decarbonizat, digital, descentralizat, care să ofere economiei și societății un avantaj competitiv într-o lume în schimbare″, precizează sursa citată.

Ca urmare a avansării lui Menegazzo în poziția de country manager, în postul de șef de Sustenabilitate și Afaceri Instituționale al subsidiarelor românești ale Enel, proaspăt preluate de PPC, a fost numit Gheorghiță Agafiței, fost consilier pentru economie și energie la Cancelaria prim-ministrului în mandatul de premier PNL al lui Nicolae Ciucă, precum și ex-consilier al lui Ciucă în postura anterioară a acestuia, de ministru al Apărării Naționale.

Agafiței, absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice a SNSPA, a mai fost membru al Consiliului de Administrație al Transgaz, director general și director general adjunct la ADP Sector 5, președinte al CA-ului Romaero, consilier al vicepremierului tehnocrat Costin Borc, director general în Ministerul Transporturilor, șef Serviciu Control și Antifraudă la Agenția Domeniilor Statului și brand manager la Procter&Gamble.

Noul director general al companiilor de distribuție a energiei electrice este Mihai Pește. El a condus anterior E-Distribuție Muntenia și operațiunile de distribuție a energiei electrice ale Enel în Rio de Janeiro, Brazilia, precum și departamentul de dezvoltare a rețelei de distribuție a grupului Enel în Brazilia, între 2020 și 2023. Pește s-a alăturat companiilor Enel în România în vara anului 2006, în rolul de inginer proiectant de rețele electrice. A urmat ulterior un program intens de dezvoltare managerială, astfel că, după 2011, timp de peste zece ani, a gestionat rețelele de distribuție din Ilfov și București, și a coordonat (după 2015) distribuția de energie electrică în regiunea Muntenia. În 2004, a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică de la Universitatea Transilvania din Brașov.

Radu Brașoveanu este noul Digital Solutions Director, rol din care gestionează toate activitățile legate de ICT ale grupului de companii în România. Cu o experiență în domeniul Digital&IT de peste 26 de ani, în special în roluri de management, a activat în companii multinaționale, axate pe furnizarea de servicii complexe, într-un mediu internațional, și care au oferit o permanentă expunere la proiecte digitale ample și la inițiative majore de transformare. Principalele industrii în care Brașoveanu și-a desfășurat activitatea sunt industria petrolului și gazelor, bancară, de dezvoltare software și de telecomunicații. În ultimii zece ani, a ocupat posturile de Digital&IT Director pentru Delgaz Grid/EON, Chief Transformation Officer în cadrul Deutsche Bank Technology Romania și Chief Information Officer la OMV Petrom Global Solutions. Este absolvent al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (Universitatea Transilvania din Brașov) și al programului de MBA Româno-Canadian la Bucharest School of Management.

 

Comentarii

comentarii