Acasă Eveniment Grup de 12 migranți sirieni, oprit din drumul către Germania, la un...

Grup de 12 migranți sirieni, oprit din drumul către Germania, la un kilometru de granița cu Ungaria

1153
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din Vărşand, judeţul Arad, au depistat, în noapte de sâmbătă spre duminică, doisprezece cetăţeni din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. În jurul orei 02.00, aceștia au fost observați cu aproximativ un kilometru înainte de granița cu Ungara, deplasându-se pe jos. Nejustificându-și prezenţa în zonă, cei 12 au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele douăsprezece persoane sunt cetăţeni din Siria, nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între 12 si 16 ani”, transmit reprezentanții Poliției de frontieră. Din câte au declarat sirienii, scopul lor era să ajungă în Germania.

„În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, mai asigură reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comentarii

comentarii