Acasă Economic Grupul Agro Nevada Tim Voiteg ia un împrumut de 1,8 milioane de...

Grupul Agro Nevada Tim Voiteg ia un împrumut de 1,8 milioane de euro pentru achiziția de utilaje agricole noi

DISTRIBUIȚI
DCIM100MEDIADJI_0042.JPG

ProCredit Bank anunță că finanțează Grupul Agro Nevada Tim cu 1,8 milioane de euro pentru achiziția de utilaje agricole noi. În prezent Grupul Agro Nevada Tim lucrează peste 16.000 ha de teren agricol, scrie News.ro.

ProCredit Bank colaborează cu Agro Nevada Tim în calitate de partener de finanțare încă din 2014. Totalul finanțărilor din ultimii ani din cadrul acestui parteneriat se ridică la suma de 4 milioane de euro. Suma a fost utilizată pentru investiții pe termen lung care au ca scop dezvoltarea afacerii și eficientizarea proceselor de lucru.

„Dată fiind mărimea fermei noastre, una dintre provocările cu care ne confruntăm este capacitatea de a efectua lucrările la timp, în termeni de eficiență sporită și nivel ridicat de calitate. În condițiile actuale, volatilitatea prețurilor la valorificarea recoltei de cereale crește importanța controlului costurilor de producție și reducerea acestora. Investiția de față ne ajută să obținem un randament mai bun și o calitate consecventă a culturilor, la costuri de producție considerabil mai mici”, a declarat Corvin-Petru Mateiu, administrator Agro Nevada Tim.

Exploatația Agro Nevada Tim, cu sediul în localitatea Voiteg, este cea mai mare fermă vegetală din județul Timiș cu acționariat 100% românesc. Compania a fost construită pe o strategie de extindere, atât prin luarea de suprafețe în lucru, cât și prin achiziții. În ultimii doi ani compania a investit masiv și într-un sistem modern de irigații. Investiția în această direcție se ridică la 5 milioane de euro, din care mai mult de jumătate a fost susținută din resurse proprii. Printre principalele culturi din portofoliul producătorului se numără cele pentru alimente de bază, precum grâul, rapița, porumbul și soia.

Comentarii

comentarii