Acasă Actualitate Gust, literatură și film la Culinaria Banatica

Gust, literatură și film la Culinaria Banatica

DISTRIBUIȚI

Culinaria Banatica invită pasionații de gastronomie la două evenimente care promit să îi transporte într-o călătorie în lumea gusturilor, literaturii și filmului. Aceste două experiențe unice vor aduce laolaltă tradiții culinare, povești și bucuria gastronomiei.

„Poveștile Dimineților Bănățene – Dejunurile Culinaria Banatica” – Casa del Sole

Duminică, 8 octombrie vor putea fi descoperite “Poveștile Dimineților Bănățene“, între orele 10:00 – 12:00, la Restaurantul Casa del Sole. Cei prezenți vor păși în universul dimineților de toamnă din pusta bănățeană, într-o atmosferă prietenoasă și relaxată. Discuțiile vor fi scurte și informale, oferindu-le invitaților ocazia de a învăța și a împărtăși povești într-un cadru autentic. De asemenea, în cadrul evenimentului va fi preparat un dejun delicios, bogat în feluri specifice gastronomiei locale.

„Cină la Film – Bucuria Gătitului și Bucătăria Locală” – Cinema Victoria

Marți, 11 octombrie, începând cu ora 18:30, va avea loc evenimentul în care gastronomia, literatura și filmul se împletesc: „Cină la Film”. În cadrul acestei seri, vor fi prezente două invitate de seamă: Adriana Babeți, critic literar, romancier și eseist, împreună cu Smaranda Vultur, scriitoare contemporană de succes.

Evenimentul își propune să exploreze bucuria (hedonismul) gătitului și participanții vor privi în bucătăria locală prin ochii celor două scriitoare talentate. Discuțiile vor aborda influența bucătăriilor emergente, migrațiile interne și externe din Banat și modul în care acestea au modelat gusturile și tradițiile culinare.

Oaspeții vor fi întâmpinați de un bufet inspirat din scrierile celor două invitate, ce le va oferi ocazia de a gusta arome și delicii inspirate din paginile lor.

Pe ecranul Cinema Victoria va fi proiectat un colaj sugestiv despre hedonismul din bucătărie.

În culise se va simula o cină pe scenă, unde va fi creată povestea bucătăriei locale.

Aceste două evenimente reprezintă o oportunitate unică de a explora literatura, filmul și gastronomia într-un cadru inedit.

 Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

 

Comentarii

comentarii