Acasă Eveniment Guvernarea deschisă, în dezbatere în direct cu Washington-ul, la American Corner Timişoara

Guvernarea deschisă, în dezbatere în direct cu Washington-ul, la American Corner Timişoara

DISTRIBUIȚI

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează întâlnirea „Guvernarea deschisă pe agenda publică”, luni, 10 februarie, începând cu ora 17.00, la American Corner Timișoara, în sediul Bibliotecii Județene Timiș (Piața Libertății, nr. 3).

Din partea CJI, vor fi prezenţi Ioana Avădani – director executiv și Cristina Lupu – manager de programe. Participă și Radu Puchiu, secretar de stat în Guvernul României, coordonatorul Direcției de Servicii Online și Design, departamentul responsabil de implementarea OGP (Partener pentru o Guvernare Deschisă) în România. De asemenea, prin intermediul Skype, participanții vor discuta cu Julia Keseru, International Program Coordinator la Sunlight Foundation din Washington DC – unul dintre cele mai importante ONG-uri care promovează folosirea reţeaua internet pentru creșterea transparenței guvernamentale. Ei vor prezenta principiile guvernării deschise, angajamentele asumate de România și progresele făcute. La întâlnire va fi prezent și Bruce Kleiner, consilier pentru presă și cultură la Ambasada SUA.

Amintim că, în luna septembrie 2011, Guvernul României a aderat la iniţiativa multilaterală Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă, lansată de SUA şi Brazilia, iar în aprilie 2012, a aprobată prin memorandum participarea României la OGP şi Planul naţional de acţiune 2012-2014 pentru implementarea angajamentelor asumate. Măsurile prevăzute în Planul de acțiune vizează îndeplinirea obiectivelor OGP, complementare cu obiectivele Strategiei Naţionale Anticorupţie, respectiv promovarea transparenţei, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialogul cu cetăţenii, în special prin elaborarea şi implementarea de politici în domeniul datelor publice deschise. Sugestiile, observațiile sau alte informații referitoare la Planul naţional de acţiune pot fi trimise direct pe adresa de e-mail ogp@gov.ro.

La întâlnirea de luni de la Timişoara sunt invitați să participe jurnaliști, studenți, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai ONG-urilor locale.

Comentarii

comentarii