Acasă Actualitate High IQ! Cele mai strălucitoare minți din lume vin la Universitatea de...

High IQ! Cele mai strălucitoare minți din lume vin la Universitatea de Vest Timișoara

DISTRIBUIȚI

Romanian High IQ Society și Synapse – The High IQ Network, sub patronajul Universității de Vest din Timișoara, organizează o interesantă conferință despre inteligența superioară și importanța supradotării intelectuale.

Marele eveniment aduce în fața publicului o multitudine de abordări ale celebrei sintagme high IQ, într-o ținută proaspătă și cvasieterogena.

Vor lua cuvântul atât organizatorii, cât și persoane care vor deplia însemnătatea unei inteligențe înalte în diferite sfere de activitate, însă vom avea parte și de discursuri care vizează aria psihologiei și planurile conexe deschise de aceasta.

Romanian High IQ Society a fost fondată de Ionuţ Riteș în anul 2017. Absolvent al Universităţii de Vest din Timișoara, el este expert în intelligence și în domeniul protecției informațiilor clasificate. A ocupat, pe rând, funcțiile de șef al Biroului pentru protecția informațiilor clasificate și director al Direcției Afaceri Interne la Camera Deputaților, fiind autorul mai multor lucrări cu relevanță în domeniu.

Este autorul mai multor volume de povestiri, fiind membru al Ligii Scriitorilor din România, îndeplinind totodată funcția de președinte al Centrului de Strategii Aplicate și Secretar general al revistei „Diplomacy & Intelligence”.

Este multiplu campion național la parașutism, multiplu recordmen mondial, fiind deținător al titlului de Maestru al Sportului. De asemenea, este membru al mai multor organizații high IQ.

The Romanian High IQ Society (ROHIQS) este locul de întâlnire al celor cu un IQ de peste 124, ceea ce reprezintă primii 5% din totalul populației globului. Este un loc în care nu ai timp să te plictisești și unde ai ocazia să întâlnești oameni de același calibru cu al tău.

The Romanian High IQ Society (ROHIQS) este și o platformă de discuții în domeniile social, politic, economic, relații internaționale și securitate, încercând, în măsura posibilităților, găsirea unor soluții la problemele societății, asumate prin publicarea în revista „Diplomacy & Intelligence” aparținând Centrului de Strategii Aplicate.

Organizația Synapse –  The High IQ Network a fost fondată în anul 2018 de Randy Myers, fiind forma finală a Callidus, datând din 2014. Întrunește în prezent circa 800 de membri la nivel global.

Pentru a deveni membru este necesar un IQ de cel puțin 130 (deviație standard 15).

Fondatorul s-a născut în S.U.A. în anul 1982 și în prezent locuiește în România, împreună cu soția sa. La vârsta de 11 ani, în urma testării coeficientului de inteligență, a obținut un scor de 152 (d.s. 15). Randy Myers este autorul unui vast număr de teste care măsoară inteligența. De asemenea, este autor de proză și programator.

Această întâlnire cu și despre mințile strălucite reprezintă o creștere organică a multelor „întrevederi” virtuale; este un eveniment în cadrul căruia, cu siguranță, nu vom avea răgazul necesar de a ne plictisi. Vom putea învăța, vom putea lega prietenii și, de ce nu, pune bazele unui think tank care să genereze soluții la cele mai stringente problem ale societății. Este supradotarea intelectuală un avantaj sau un receptacul al dificultăților în viață? Cum și în ce puncte ale existenței societale poate aceasta fi foarte utilă? Doar două posibile interogații ridicate de ceea ce înseamnă high IQ. Vă așteptăm alături de noi! -îndeamnă organizatorii.

Comentarii

comentarii