Acasă Cultura Himerele Valahe – pot fi văzute cu smartphonul – la fundația Triade...

Himerele Valahe – pot fi văzute cu smartphonul – la fundația Triade Timișoara

513
DISTRIBUIȚI

“Himere Valahe” este un proiect multimedia construit în jurul a 20 de poezii ale poetului Aurel Șorobetea, poezii în care se combină, într-un mod jucăuș, nume de animale, pentru a obține alte animale imaginare, himerele.

E un joc care stârnește imaginația cititorilor. Poeziile au fost strânse într-o carte, unde fiecare himeră are o ilustrație.

Folosind aplicația mobilă Reniform App, care se descarcă pe orice telefon mobil cu Android/IOS sau tabletă, cititorul poate vedea pentru fiecare ilustrație, o animație cu himera ilustrată.

Animațiile au, de asemenea, muzică de pian care le însoțește când sunt vizualizate.

Cartea este însoțită de o expoziție de poezie-ilustrație ce funcționează în același fel, folosind dispozitivele mobile pentru a viziona animațiile.

Astfel, expoziția este compusă din 20 de printuri A2, fiecare print având o strofă și o ilustrație, iar privitorul poate viziona animațiile folosind propriul telefon mobil.

Deschiderea expoziției Ioana Nicoară, Grafică animată la poemul Himere Valahe va avea loc, în 22 octombrie, de la ora 19.00, la fundația Triade Timișoara, calea Martirilor nr. 51-45.

Comentarii

comentarii