Acasă Administraţie Horticultura SA promite că va remedia problemele din Parcul Rozelor, despre care...

Horticultura SA promite că va remedia problemele din Parcul Rozelor, despre care a aflat de pe Facebook

560
DISTRIBUIȚI

În ultima vreme, Parcul Rozelor a arătat tot mai puțin ca o mândrie a Timișoarei, „Orașul Florilor”. Ambrozia, florile veștejite sau iarba uscată sunt doar câteva dintre problemele care pot fi remarcate aici. După ce au fost postate fotografii pe Facebook și au apărut și articole în presă, conducerea Primăriei Timișoara a decis să trimită o echipă de inspectori la fața locului. A fost făcut raportul, iar de aici înainte remedierea problemelor revine societății Horticultura SA.

Fostul deputat ALDE de Timiş Marian Cucşa a lansat, miercuri, un apel la timişoreni să participe la o acţiune de igienizare a Parcului Rozelor (Rozariul “Regina Maria”), care în această vară a decăzut în paragină.

“Vineri, salvăm Parcul Rozelor de incompetenţa lui Fritz. De la ora 10,00, timişorenii sunt aşteptaţi în Parcul Rozelor să înlăture ambrozia. Verde nu înseamnă doar biciclete, ci în primul rând parcuri îngrijite”, spune Marian Cucşa, într-o postare pe pagina de Facebook.

El spune că a primit o mulţime de apeluri de la cunoscuţi din întreaga ţară care au văzut fotografii cu actuala stare a Parcului Rozelor şi au fost intrigaţi de starea fostului Rozariu “Regina Maria”, înfiinţat în urmă cu 130 de ani.

„Conducerea Primăriei Municipiului Timișoara a solicitat S.C. Horticultura să remedieze de urgență mai multe probleme constatate în Parcul Rozelor, parcul aflându-se în administrarea acestei societăți. Parcul Rozelor trebuie să fie, din nou, un motiv de mândrie și bucurie pentru timișoreni. În baza rapoartelor redactate în urma vizitelor în teren efectuate de inspectorii Primăriei Timișoara, conducerea instituției a purtat, miercuri, mai multe discuții atât cu reprezentanții Direcției de Mediu, cât și cu cei ai S.C. Horticultura S.A. În urma acestora, a fost dispusă remedierea de urgență a problemelor constatate, cauzate de o varietate de factori”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Horticultura S.A. a informat conducerea Primăriei Timișoara că gardul viu a fost atacat recent de dăunători și că, în urma tratamentelor efectuate în ultimele zile acesta este acum în refacere. Cum pentru următoarele zile au fost anunțate și temperaturi foarte ridicate, reprezentanții societății s-au angajat să ude mai des plantele din Parcul Rozelor. Asta din cauză că sistemul de irigații „necesită mentenanță continuă de când a fost instalat”. În plus, în următoarele două zile, se vor efectua în parc și acțiuni de plivire a buruienilor care au apărut recent.

Comentarii

comentarii