Acasă Actualitate Şi nemţii au străzi cu gropi

Şi nemţii au străzi cu gropi

DISTRIBUIȚI

Delegaţie din Rosenheim în judeţul Timiş
Zilele acestea se află în Timişoara şi judeţul Timiş o delegaţie din judeţul german Rosenheim. Cei din Rosenheim dezvoltă deja de câţiva ani un parteneriat cu judeţul Timiş. Delegaţia este condusă de noul preşedinte, Josef Neiderhell şi formată din consilieri judeţeni şi primari. “Este o delegaţie a judeţului partener, care vine pentru a şaptea oară în Timişoara. În componenţa delegaţiei este noul preşedinte al CJ Rosenheim şi foarte mulţi consilieri şi primari nou aleşi, care nu au fost încă în România. Vin pentru prima dată, unii dintre ei”, a spus Marius Popovici, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, cel care îi însoţeşte pe nemţi în vizita lor în vest de ţară.
De altfel, Popovici e cel care, de-a lungul timpului, a păstrat vii relaţiile cu partenerii germani ai judeţului. Şi continuă să facă acest lucru.

Despre fonduri şi infrastructură
Miercuri, 6 mai, preşedintele CJ Rosenheim s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, la întâlnire participând şi Marius Popovici.
“Am discutat probleme legate de fonduri europene. Remarc că şi Germania are aceleaşi probleme ca şi România. Noi ne dorim ca lucrurile să se întâmple mult mai repede decât se întâmplă.
Şi la ei a durat foarte mult.
Presiunea care este pe administraţie, în acest moment, justificată din partea oamenilor, au simţit-o şi domniile lor.
Am convenit să continuăm această colaborare din ce în ce mai intens. Am vorbit şi despre fonduri de infrastructură”, a spus preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc.

“Am constatat că şi noi avem dificultăţi de accesare a fondurilor europene”
Liderul CJ Timiş i-a înmânat preşedintelui CJ Rosenheim simbolul judeţului Timiş – “Leul bănăţean”. Judeţul Timiş are drumuri proaste, acum demarând câteva proiecte de reabilitare a lor – şoferii din Timiş vrând să le vadă cât mai repede realizate.
Timişul nu stă bine, însă, nici la apă şi canalizare în mediul rural.
Şi nemţii mai au unele probleme la unele din aceste capitole. “Din punctul meu de vedere, este importantă continuarea acestui parteneriat.
M-ar bucura foarte mult dacă, în toamnă, o delegaţie de la dumneavoastră ne-ar contacta.
Aş putea să vă prezint cum ne ocupăm de infrastructura cu apă şi canal. Pot să vă arăt că nu avem nici noi toate străzile şi drumurile în ordine.
Drumurile de judeţ sunt bune, dar cele legate de land nu sunt foarte bune.
Am constatat că şi noi avem dificultăţi de accesare a fondurilor europene”, a spus Josef Neiderhell.
Nemţii au în program şi o vizită la firma Kathrein. “Firma Kathrein e firma cea mai mare din judeţul nostru şi sunt fericit că voi avea ocazia să o vizitez. Este lider de piaţă”.
A mai spus preşedintele CJ Rosenheim.

Comentarii

comentarii