Acasă Actualitate Ţigări chinezeşti pe piaţa neagră din Timişoara

Ţigări chinezeşti pe piaţa neagră din Timişoara

599
DISTRIBUIȚI

La începutul lunii februarie traficanţii de ţigări din vestul ţării au primit o grea lovitură din partea mai multor instituţii ale statului care au făcut numeroase arestări printre vameşi şi poliţişti de frontieră care erau bănuiţi că ar fi mână în mână cu cei care se îmbogăţesc peste noapte din comercializarea ţigărilor pe piaţa neagră din Timişoara şi alte oraşe din vestul ţării. Din momentul în care mascaţii au descins în Vama Moraviţa lucrurile s-au schimbat şi traficanţii de ţigări au trebuit să găsească o nouă filieră pentru a face rost de marfă. În acest moment, la mare modă sunt ţigările chinezeşti, care pot fi cumpărate din toate pieţele mari din Timişoara. Pentru un pachet de ţigări Jin ling un timişorean trebuie să scoată din buzunar aproximativ 9 lei, însă comercianţii spun că merită, pentru că aceste ţigarete au o calitate superioară faţă de cele care erau aduse, până mai ieri, din Serbia.

Captură de ţigări în valoare de 15.000 de lei

Poliţiştii din Timişoara au reuşit, în cursul zilei de marţi, 3 mai, să confişte peste 1.500 de pachete de ţigări care proveneau din China. Bărbatul asupra căruia au fost găsite aceste ţigări a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere, pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi, oamenii legii au reuşit să mai facă, în Timişoara, încă o captură de aproximativ 2.500 de pachete de ţigări netimbrate.

Traficanţii de ţigări din Lugoj, mai săraci cu aproape 15.000 de euro

În cursul zilei de luni, 2 mai, poliţiştii din Lugoj au reuşit să confişte o cantitate impresionantă de ţigări. Aceştia au ridicat în vederea confiscării peste 6.000 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Cei trei pasageri ai autoturismului în care au fost descoperite ţigările au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar maşina acestora se află sub sechestru în acest moment.
 

Comentarii

comentarii