Acasă Politica Ilie Sârbu: Într-o lună sau două puterea pierde majoritatea în Senat, poate...

Ilie Sârbu: Într-o lună sau două puterea pierde majoritatea în Senat, poate chiar săptămâna viitoare

447
DISTRIBUIȚI

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, joi, la RFI, că nu vor trece o lună sau două şi puterea va pierde majoritatea în Senat, el apreciind că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar şi săptămâna viitoare. "Majoritatea la Senat se poate schimba în orice moment. Sunt suficienţi colegi care stau pe gânduri. Vorbim cu ei, nu-i nici un secret. Fiecare dintre noi vorbim cu alţi colegi de-ai noştri, care au îndoieli, care sunt speriaţi, unii dintre ei, de ceea ce se întâmplă şi normal că în momentul în care vor vedea că alianţa despre care s-a vorbit şi care în mod automat duce la un alt calcul electoral – că nu va fi 65% sau 60%, dar va fi 55%, de unde mai poate să ia actuala putere voturi, decât din străinătate dacă aduce mai mult şi o să avem 120%… E posibil şi lucrul ăsta!", a afirmat liderul senatorilor social-democraţi pentru RFI.
Întrebat dacă puterea şi opoziţia ar putea controla Biroul Permanent al Senatului pe rând, în următoarele sesiuni, Ilie Sârbu a precizat că s-a discutat şi despre această variantă. "E o propunere care s-a făcut: doi cu doi, adică două sesiuni noi, două sesiuni ei. Mai e una pe care au făcut-o ei: trei cu unu, adică trei ei şi una noi. Dar eu vă dau în scris şi ne putem auzi în acel moment că nu va trece o lună sau două şi ei vor pierde majoritatea, poate chiar săptămâna viitoare. Şi atunci, ce facem, iarăşi negociem, iarăşi întoarcem totul, pentru că a vrut PDL să calce în picioare o cutumă, care a mers 20 de ani? A încălcat un articol al Constituţiei, care spune clar că toate aceste funcţii se dobândesc în baza algoritmului politic dobândit în alegeri, nu prin trădări şi plecări de la un partid la altul", a declarat Sârbu.
Opoziţia formată de PSD şi PNL a acceptat, la negocierile de miercuri, să cedeze majoritatea pe care o deţinea în Biroul Permanent al Senatului, cel puţin pentru sesiunea care a început. Negocierile privind componenţa Biroului Permanent al Senatului vor continua luni, 7 februarie. Puterea deţine o majoritate extrem de fragilă în Senat, având 69 de parlamentari, cu unul mai mult faţă de opoziţie. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la RRA, că, imediat după semnarea protocolului alianţei, PSD şi PNL trebuie să vină cu soluţii şi să fie atente la stabilirea unor obiective de etapă, unul dintre acestea putând fi, în opinia sa, schimbarea majorităţii în Senat.
Sursa: Mediafax
 

Comentarii

comentarii