Acasă Economic imobiliare.ro va lansa un indice imobiliar naţional

imobiliare.ro va lansa un indice imobiliar naţional

345
DISTRIBUIȚI

altTimişorenii de la imobiliare.ro au investit 200.000 de euro într-un nou portal destinat pieţei de profil şi pregăteşte lansarea unui indice imobiliar naţional pentru care va investi aproximativ 100.000 de euro.
„În cele două luni de testare live, portalul fiind lansat în beta în data de 28 iulie, am căutat să interacţionăm direct cu vizitatorii noştri. Rezultatele sunt demne de luat în considerare. Am primit un feed-back generos referitor la rafinarea căutării şi navigare”, a declarat Adrian Erimescu, directorul general al companiei.
Până în prezent, investiţiile se ridică la 200.000 de euro. Suma cuprinde achiziţii de componente hard şi licenţe pentru programe informatice, servicii de consultanţă şi cheltuieli cu salariile. imobiliare.ro va lansa, până la sfârşitul anului, un indice imobiliar naţional ca un instrument referinţă de măsurare a evoluţiei preţurile de pe piaţa rezidenţială din România. Indicele va monitoriza preţurile apartamentelor din cele mai mari 11 oraşe ale ţării, unde există o suficientă activitate imobiliară. „Acest indice nu va fi bazat pe preţurile de tranzacţionare, ci pe cele anunţate de proprietari. Diferenţa dintre preţul de tranzacţionare şi cel cerut de proprietari poate fi de 15% până la 30%”, spune Erimescu.
imobiliare.ro a lansat încă din toamna anului trecut serviciul de garantare a ofertelor publicat de către agenţiile imobiliare. „În momentul de faţă avem publicate 10.000 de anunţuri imobiliare garantate dintr-un total de aproximativ 140.000 de oferte actualizate în ultimele 30 de zile. Vrem ca până la sfârşitul anului toate anunţurile să fie garantate”, a mai spus Erimescu.
Pentru publicare unui anunţ garantat site-ul percepe o taxa de 15 euro pe lună, în timp ce agenţiile care nu vor să publice anunţuri garantate plătesc 40 euro pe lună pentru oricâte anunţuri publicate.
„În cazul în care o agenţie nu respectă prevederile contractuale şi publică o ofertă garantat care nu concordă cu realitatea, toate anunţurile acesteia sunt scoase din site pe o perioadă de trei zile, la o primă abatere, la cea de-a doua abatere perioada creşte la şapte zile, iar la a treia abatere contractul se reziliază pe o perioadă de şase sau 12 luni”, a declarat Adrian Erimescu. Aproape 40% din agenţiile cu care compania colabora în anul 2008 au falimenta în 2009, în momentul de faţă imobiliare.ro avţnd contracte cu 650 de agenţii din toată ţara
„Pentru acest an ne-am propus să câştigăm cotă de piaţă prin atragerea de clienţi noi şi să creştem venitul mediu pe client. Odată cu schimbările apărute în piaţă va veni un val nou de agenţii imobiliare adaptate la condiţiile actuale”, a mai declarat Erimescu. Portarul imobiliare.ro a fost lansat în 2000, iar de curând a depăşit cifra de 13.000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile de imobiliare la nivel naţional.

Comentarii

comentarii