Acasă Actualitate În 2014, Aquatim va finaliza investiţiile pe 40 km de reţea de...

În 2014, Aquatim va finaliza investiţiile pe 40 km de reţea de apă şi canalizare, în Timişoara

DISTRIBUIȚI

Aquatim a recepţionat o parte din lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi a sistemului de canalizare din Timişoara. Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a explicat că lucrările fac parte dintr-un proiect amplu de investiţii derulat de Aquatim în perioada 2008-2014, denumit „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.

Proiectul este cofinanţat în proporţie de peste 70% de Uniunea Europeană, din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu.

Străzile din Timişoara care beneficiază de sistem nou de canalizare sunt Theodor Aman, Homorod, Anvers, Radu de la Afumaţi, Grigore Ureche, Nicola Paganini, Podgoriei, Calea Urseni, Dumitru Bagdasar, Constantin Nottara, Constantin Silvestri, Calea Ghirodei şi Garofiţei. În total, 6 km de conducte noi de canalizare pentru colectarea apelor uzate menajere. Sistem nou de alimentare cu apă, însumând peste un kilometru de reţea, vor avea şi locuitorii de pe străzile Mircea cel Bătrân, Ovidiu Balea şi Tazlău. Investiţiile constau în construcţia reţelei stradale de alimentare cu apă şi de canalizare din materiale rezistente la coroziune, construcţia branşamentelor de apă, inclusiv a apometrelor, a căminelor de apometru, a racordurilor la canalizare, precum şi a căminelor de racord pentru imobilele ce urmează a fi conectate la aceste sisteme edilitare.

La finalul proiectului, în Timişoara, investiţiile vor însuma 10 km de reţea nouă de apă şi aproximativ 30 km de sistem de canalizare nou, investiţiile ridicându-se la aproximativ 53 milioane lei. Se preconizează ca lucrările din acest proiect să fie finalizate în 2014.

Menţionăm că valoarea totală a proiectului Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş” este de 509.635.639 lei (118.871.000 euro), din care 73,92% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,74% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara). Proiectul prevede pentru judeţul Timiş următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km). Localităţile incluse în proiect sunt Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE”, a precizat Ilie Vlaicu.

Comentarii

comentarii