Acasă Actualitate În 2020, Tabăra din Inima Satului și Tabăra din inima familiei vor...

În 2020, Tabăra din Inima Satului și Tabăra din inima familiei vor ajunge în 14 localități din Caraș Severin

259
DISTRIBUIȚI

La fel ca și în 2019, programele educaționale Tabăra din Inima Satului și Tabăra din inima familiei 2020, dedicate copiilor și tinerilor cu vârste între 7 și 18 ani, vor ajunge în 14 comunități din județul Caraș Severin.

Este vorba de 8 sate și 6 orașe care au solicitat înscrierea în proiect.

Cele 8 localități rurale care vor găzdui Tabăra din Inima Satuluisunt: Teregova, Berzasca, Zăvoi, Moniom, Lăpușnicu Mare, Cornereva, Berliște și Măureni.

De asemenea, în premieră, programul va fi implementat în acest an și în localitățile urbane, unde acesta va purta denumirea de Tabăra din Inima Familiei, fiind un proiect care se adresează atât copiilor, cât și părinților acestora.

Cele 6 orașe din județ care vor găzdui proiectul sunt: Reșița, Caransebeș, Oravița, Bocșa, Moldova Nouă și Băile Herculane.

Proiectul se derulează în parteneriat cu primăriile, școlile și parohiile ortodoxe din aceste localități și este sprijinit de Centrul de Tineret Moniom, ATOR Banatul de Munte, Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin.

În perioada următoare vor avea loc mai multe sesiuni de formare și perfecționare a voluntarilor, prima dintre ele urmând a fi organizată la Oravița, în data de 29 februarie 2020. Vor urma alte sesiuni de formare la Caransebeș – în 7 martie și la Reșița – în 14 martie 2020.

Cele 14 tabere educaționale vor avea loc în perioada 18 iunie – 12 septembrie 2020, organizatorii estimând că de acestea vor beneficia peste 400 de copii și tineri din județ, alături de părinții acestora.

Informații la pr. Mihai Ciucur – coordonator program TDIS, tel. 0734.77.34.77, și la Anita Radics – coordonator al rețelei de voluntari, tel. 0726.561.449.

Comentarii

comentarii