Acasă Actualitate În Caraș, Dolj și Mehedinți este mult mai ușor să obții un...

În Caraș, Dolj și Mehedinți este mult mai ușor să obții un permis de conducere decât la Timișoara

247
DISTRIBUIȚI

Cine vrea neapărat să ia permisul de conducere ar trebui să facă școala de șoferi și să susțină examen în anumite județe, unde rata de promovabilitate la proba practică este cu mult mai ridicată față de alte zone ale țării, reiese din datele MAI analizate de Profit.ro.

Astfel, județele cu cea mai ridicată rată de trecere a probei practice pentru obținerea permisului sunt Brăila, cu aproape 80% dintre candidați, precum și Vâlcea, Satu-Mare, Botoșani și Caraș-Severin, toate cu peste 70% promovabilitate la traseu.

La polul opus, în Iași, Argeș și Sibiu, rata de succes la proba practică este de 33-34%, cea mai scăzută din țară. În București, proba traseului este promovată de 54% dintre cei care ajung să o susțină, iar sala de 54,8%.

S-ar putea trage concluzia că traseul poate fi promovat mult mai ușor în unele județe comparativ cu altele, mai ales că situația de la proba teoretică nu susține o discrepanță atât de mare în ce privește pregătirea candidaților. Rata ridicată de trecere a probei practice ar putea fi influențată de diverși factori, cum ar fi traficul, serviciile școlilor de șoferi în ce privește pregătirea practică sau chiar atitudinea mai indulgentă a examinatorilor.

În timp ce la proba practică promovabilitatea variază între 32,84% (Sibiu) și 78,87% (Brăila), la cea teoretică intervalul este unul mai redus. Extremele sunt Covasna, cu promovare de 41,48%, și Vaslui, cu 57,52%.

Diferențele atât de mari în ce privește promovarea probei practice, comparativ cu cea teoretică, unde examenul este unul uniform, ar merita atenția autorităților.

Datele se referă la perioada 1 ianuarie 2020 – 1 aprilie 2021:

Comentarii

comentarii