Acasă Actualitate În mai, Episcopia Catolică Timișoara îi învață online pe laici cum să...

În mai, Episcopia Catolică Timișoara îi învață online pe laici cum să devină ucenici ai lui Isus Hristos

663
DISTRIBUIȚI

Episcopia Romano Catolică Timișoara susține că, datorită epidemiei de Covid19, formarea adulților laici continuă, profitând de posibilitățile oferite de tehnologie.

Cursurile de formare a laicilor, începute în februarie, vor continua în acest an. La curs au participat peste 100 de persoane din diferite parohii din Dieceză.

Scopul acestei instruiri este de a învăța cum să fim ucenici ai lui Isus. Acest curs este destinat creștinilor laici, adulți, care doresc să crească în credință și vor să slujească în secolul în care trăiesc.

La cursul de vineri, 24 aprilie, au participat aproximativ 100 de persoane.

Următorul curs va avea loc în data de 8 mai, începând cu ora 18:00 tot prin intermediul internetului. Prelegerea va fi condusă de pr. Mihai Titi Dumitresc, arhidiacon, paroh de Lugoj.

Tema prelegerii: Rugăciunea. Conversațiile în grupuri mici se vor face tot cu ajutorul internetului. Datele acestora sunt hotărâte de fiecare grup în parte.

Pentru mai multe informații sau întrebări cei interesați pot accesa pagina de Facebook a Pr. Zsolt Szilvágyi vicar episcopal pentru pastorație: https://www.facebook.com/szilvagyi.zsolt.

Rugăciune cu familii

Vineri, 1 mai 2020 începând cu ora 21.00 Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan se va ruga prin intermediul internetului împreună cu membrii corului din Parohia Romano-Catolică Timișoara IV Iosefin și un grup de tineri.

Se va rosti rugăciunea Sf. Rozariu și o rugăciune a Sf. Părinte Papa Francisc recomandată pentru luna mai. Dacă sunt familii doritoare să se roage împreună cu episcopul diecezan sunt rugați să se adreseze paginii de facebook a Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara în mesaj privat, punând totodată la dispoziție și o posibilitate de contact: https://www.facebook.com/Episcopia-Romano-Catolică-TimișoaraBistum-TemeswarTemesvári-Egyházmegye-1786562278280073.

 Îndemn la rugăciune

În data de 3 mai, în Duminica Bunului Păstor, duminica a IV-a din Timpul Pascal după Sfintele Liturghii, credincioșii sunt îndemnați să se roage în special pentru vocații, pentru chemări la preoție și viața consacrată.

Întâlnire a arhidiaconilor și decanilor

Prin intermediul internetului marți, 5 mai 2020 începând cu ora 10.00 Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan va purta o discuție cu arhidiaconii și decanii Diecezei de Timișoara.

Comentarii

comentarii