Acasă Actualitate În prima zi din Săptămâna Patimilor, sute de lugojeni au mers… pe...

În prima zi din Săptămâna Patimilor, sute de lugojeni au mers… pe Drumul Crucii

393
DISTRIBUIȚI

Desfăşurat în premieră la Lugoj, evenimentul – o dramatizare a Patimilor Mântuitorului – a avut loc la iniţiativa consilierului judeţean Mihai Bojin şi a pastorului Ionel Tuţac

În municipiul Lugoj a avut loc, chiar în prima zi din Săptămâna Patimilor, un eveniment emoţionant: „Drumul Crucii”, o dramatizare a Patimilor Mântuitorului, realizată de artistul băimărean Daniel Leş, împreună cu un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creştinism graniţele pot fi eliminate. Manifestarea, care a făcut senzaţie în mai multe oraşe din ţară (în 2009 s-a desfăşurat şi la Timişoara), a fost organizată pentru prima oară în municipiul Lugoj, la iniţiativa consilierului judeţean Mihai Bojin şi a pastorului Ionel Tuţac. Astfel, lugojenii au putut asista la una dintre cele mai cutremurătoare scene biblice: chinurile prin care a trecut Iisus până la Răstignire. La eveniment au participat şi oficialităţile locale, în frunte cu PS Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj, primarul Francisc Boldea, fostul primar Marius Martinescu, consilieri locali.

Lugojenii, impresionaţi până la lacrimi

Spectacolul extrem de realist al Calvarului s-a derulat pe traseul Casa de Cultură a Sindicatelor – strada Bucegi – parcul „George Enescu” – Podul de Beton – Universitatea Europeană Drăgan – Primăria Lugoj – Casa de Cultură a Sindicatelor şi a impresionat până la lacrimi, iar jocul artistului Daniel Leş, interpretul lui Hristos, care a primit pe tot parcursul reprezentaţiei lovituri cât se poate de reale şi a cărat la propriu crucea în spinare, păşind desculţ pe străzile oraşului, a înfiorat asistenţa. Atmosfera cutremurătoarelor momente de pe Golgota a fost întregită de personajele în costume de epocă, precum Pilat din Pont, Baraba, Fecioara Maria, mironosiţele, soldaţii romani. Totul a culminat cu scena Răstignirii, Iisus fiind crucificat pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor. De remarcat că, în acest an, „Drumul Crucii” a început la Lugoj, va continua în oraşele Alba Iulia (19 aprilie), Sibiu (20 aprilie), Piteşti (21 aprilie) şi se va încheia la Cluj (22 aprilie).

 

Comentarii

comentarii