Acasă Actualitate În Timiș cele mai mari ploi de 5,8 l/mp au fost în...

În Timiș cele mai mari ploi de 5,8 l/mp au fost în Făget. În Caraș, 16,4 litri, la Poiana Mărului

610
DISTRIBUIȚI

În Spațiul Hidrografic Banat, în ultimele 24 ore, în județul Caraș-Severin, în bazinul hidrografic Bistra, s-au înregistrat valori de 16,4 l/mp la stațiile hidrometrice Voislova și Poiana Mărului și de 14,7 l/mp la stația hidrometrică Bucova.

În schimb, în județul Timiș cea mai mare cantitate de precipitații a fost de 5,8 l/mp la stația hidrometrică Făget.

Miercuri 19 mai, dimineață, Dispeceratul ABA Banat anunța depășiri de debite și niveluri ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele 24 de ore venite pe un fond de debite și niveluri deja crescute.

Depășiri ale cotelor de atenție sunt înregistrate pe următoarele cursuri de apă: râul Rusca la stația hidrometrică Voislova cu tendință de scădere a nivelului apei.

Râul Bistra, la stația hidrometrică Obreja, cu tendință de scădere a nivelului apei, râul Șucu, la stația hidrometrică Poiana Mărului, cu tendință de scădere a nivelului apei și râul Sașa (afluent al râului Bega) la stația hidrometrică Poieni.

Reamintim că râurile din Spațiul Hidrografic Banat sunt atenționate hidrologic până azi, 19 mai, ora 24.00 astfel:

Cod Portocaliu pentru râurile din bazinul hidrografic Timiş – bazin amonte S.H. Sadova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj (judeţele: Caraş-Severin şi Timiş).

Cod Galben pe râurile din bazinele hidrografice:

Bega – bazin superior amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Balinţ (judeţul Timiş).

Timiş – bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin amonte Ac. Cadar Duboz (judeţele: Caraş-Severin şi Timiş).

Caraş, Nera, Cerna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Gorj şi Caraş-Severin).

Angajații stațiilor hidrologice, ai formațiilor de lucru ale SGA Timiș și SGA Caraș-Severin, cât și cei ai serviciilor hidrologie și dispecerat rămân sub alertă, până la trecerea tuturor avertizărilor hidrologice.

Specialiştii ABABanat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat vizate de atenționările hidrologice în vigoare. Echipele supraveghează lucrările hidrotehnice situate în zonele cu probleme pentru protejarea populației riverane.

Comentarii

comentarii