Acasă Actualitate În Timiș s-a reluat vaccinarea anti-coronavirus cu serul Moderna. Vor fi deschise...

În Timiș s-a reluat vaccinarea anti-coronavirus cu serul Moderna. Vor fi deschise cinci noi fluxuri din 15 martie

250
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță, vineri, 5 martie, că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, au fost administrate 1.411 doze de vaccin împotriva COVID-19. Începând de joi s-a reluat și vaccinarea cu serul produs de Moderna, după mai multe zile în care acest lucru nu s-a întâmplat.

Așadar, joi, 756 de persoane au primit vaccinul Pfizer, 170 s-au vaccinat cu cel al Moderna, iar 485, cu cel al AstraZeneca. Joi, 142 de doze s-au administrat în prima etapă de vaccinare, restul de 1.269, în etapa a II-a. În 174 de cazuri a fost vorba de a doua doză administrată

Până acum, la nivelul județului, au fost administrate 66.767 de doze de vaccin anti-coronavirus, 25.143 de persoane primind deja ambele doze. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-au înregistrat 96 de reacții adverse, adică un procentaj de 0,16% reacții adverse. Toate au fost de intensitate scazută spre moderată, asigură reprezentanții DSP Timiș.

Aceștia amintesc: „Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”.

Din 15 martie, în Timiș vor deveni operaționale și cinci noi fluxuri de vaccinare cu serul Moderna: două la Vox Technology Park Timișoara și câte unul la Spitalul Orășenesc Făget, Spitalul Orășenesc Deta și Centrul de Sănătate Buziaș. „Administrarea acestui vaccin se adresează cu predilecție persoanelor de peste 65 de ani, precum și celor peste 55 de ani, cu boli cronice”, mai transmit reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii