Acasă Actualitate În Timiș, vaccinurile Pfizer și Johnson&Johnson se administrează în sute de doze....

În Timiș, vaccinurile Pfizer și Johnson&Johnson se administrează în sute de doze. Moderna și AstraZeneca, spre deloc

1165
DISTRIBUIȚI

Luni, 30 august, 435 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în județul Timiș. Dacă vaccinurile Pfizer și Johnson&Johnson s-au administrat în 244, respectiv 181 de doze, cele Moderna și AstraZeneca au fost evitate, doar câte șase, respectiv patru persoane alegându-le. Din total, 139 de doze administrate au fost de rapel.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în centrele de vaccinare din județul Timiș au finalizat schema de imunizare 224.729 de persoane. Altele 5.787 au primit, până acum, doar prima dintre cele doze de vaccin împotriva COVID-19, aici fiind vorba de serurile Pfizer, Moderna și AstraZeneca. În total, vorbim de 424.298 de doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 administrate în Timiș. Reacții adverse au fost raportate în 154 de cazuri, adică în proporție de 0,03%.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin:  respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

În acest moment, potrivit tot acestora, în județ funcționează 23 de centre de vaccinare, după cum urmează:

Comentarii

comentarii