Acasă Actualitate În timp ce primarul Robu așteaptă emailuri, timișorenii lansează petiții publice referitoare...

În timp ce primarul Robu așteaptă emailuri, timișorenii lansează petiții publice referitoare la neregulile din Primăria Timișoara

902
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a făcut un apel, joi, la ora 5 dimineața, pe facebook, pentru a i se semnala orice ”faptă / atitudine incorectă sau necinstită eventual întâlnită în Primăria Timișoara”.

”Așa cum am declarat în nenumărate rânduri, eu sunt un om corect și cinstit 100%. Și îmi doresc ca instituția pe care o conduc să fie și ea corectă și cinstită 100%. Pentru a mă asigura că lucrurile sunt așa cum îmi doresc, adresez tuturor celor ce au interacționat / interacționează cu Primăria Timișoara să-mi semnaleze personal, pe adresa de e-mail nicolae.robu.tm@gmail.com, orice faptă / atitudine incorectă sau necinstită eventual întâlnită în Primăria Timișoara (evident, cu precizarea numelui titularului respectivei fapte / atitudini și descrierea faptei /atitudinii). Menționez că, aprioric, eu am încredere în colegi, dar de garantat nu garantez decât pt mine și de aceea simt nevoia ca încrederea apriorică să-mi fie confirmată,” a scris Nicolae Robu.

În aceeași zi, timișoreanul Mugur Lucian Serdean a lansat o petiție publică prin care cere demisia Ioanei Domnica Georgiu, numită ilegal șefă la Serviciul relaționare directa cu cetățenii din Primăria Timișoara.

Iată textul integral al petiției:

”Primaria Timisoara are angajata un functionar public model pentru Romania, care din clipa in care a inceput sa dezvaluie public abuzurile savarsite de sefi din primaria Timisoara, a inceput sa fie hartuita cu tot felul de chemari la comisia de disciplina desi aceasta comisie de disciplină nu s-a constituit asa cum cere legea si niciodata nu a sanctionat vreun functionar ce a fraudat bugetul local. Aceste hartuiri au ajuns si in fata instantei de judecata atunci cand directori din primarie au decis sa-i acorde funcționarei un calificativ mai mic decat cel pe care-l il avea dintotdeauna de cand lucra in primarie, adica Foarte bine. Instanta de judecata a dat castig de cauza functionarei si hartuirea ei a continuat prin cele mai penibile metode: i s-a interzis accesul la sistemul informatic al primariei pentru a nu mai depista plati si contracte ilegale catre firmele de partid ale primarului, taierea alimentarii cu curent a calculatorului, interzicerea pauzei de pranz, s-a sugerat faptul ca ar fi nebuna si s-a incercat prin intermediul unui medic obligarea efectuarii consultuluii psihiatric anual la o clinica anume, etc.

In ciuda tuturor acestor practici de prost gust, total ilegale, ce amintesc mai degraba de perioada comunista, functionara Toc Mirela rezista cu greu atacurilor zilnice din partea sefei numite ilegal la conducerea Serviciului de relationare directa cu cetatenii din primaria Timisoara, Domnica Ioana Georgiu. Desi primarul cunoaste aceasta stare de conflict generata si intretinuta de sefii obedienti din primarire care nu stiu cum sa-si ascunda activitatea infractionala de mai bine de 10 ani, acesta nu face nici un gest ca sa impiedice aceste abuzuri si cred ca este principalul vinovat.

In urma dezvalurilor din presa din luna martie, primarul pus in fata unor ilegalitati evidente savarsite de Directia de Resurse Umane din primarie, anunta demisia sefei de la Serviciul Public Crese si sper sa continue prin eliminarea tuturor celor ce incalca legea desi faradelegile se tin lant in primaria Timisoara de cel putin 10 ani.

Daca primarul nu intelege ca se afle in fruntea primariei pentru a deservi interesele cetatenilor orasului si nu sa apere functionarii care incalca legea, nu ne ramane decat sa incepem demonstratiile in fata Primariei Timisoara.

Pentru inceput cerem demisia d-nei Georgiu Ioana Domnica pentru practici ce tin de perioada comunista!”

Cum va aborda primarul Robu o semnalare clară a neregulilor din instituția sa rămâne de văzut. Așa cum primarul ar trebui să își îndrepte atenția spre cazurile prezentate în ultimii ani de presă și nu să aștepte emailuri cu ”fapte și atitudini” de la timișoreni.

Comentarii

comentarii