Acasă Actualitate Încă o clinică din Timişoara risca să fie evacuată. Instanţa s-a opus

Încă o clinică din Timişoara risca să fie evacuată. Instanţa s-a opus

DISTRIBUIȚI

31 ianuarie clinica balneo

După povestea tragică a Spitalului de Copii, încă o clinică din Timişoara a fost la un pas să intre pe mâna unor persoane private şi să fie evacuată. Clinica de Balneofizioterapie a Spitalului Municipal (Bulevardul C.D. Loga nr. 42) a fost revendicată în urmă cu şase ani, în baza legii 10/2001, de Carina Magda Popescu.

Spitalul a respins cererea de revendicare, iar reclamanta s-a adresat Curţii de Apel Timişoara, care a hotărât, pe 26 iunie 2013, că aceasta are dreptul la despăgubiri în bani. Carina Magda Popescu nu a fost de acord cu decizia, aşa că a făcut apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a respins recursul în data de 29 ianuarie, astfel încât clădirea în care funcţionează clinica rămâne în proprietatea spitalului. 

Raţiunea pentru care s-a hotărât astfel a fost că între timp s-au construit acolo clădiri care reprezintă mai mult de 100% din cât era construit când proprietatea era a persoanelor în cauză. Pe acest temei, s-a luat decizia de a acorda despăgubiri şi de a nu se restitui clădirea. Statul român va acorda despăgubirile respective prin Fondul Proprietatea”, a declarat primarul Nicolae Robu.

La numărul 44 pe bulevardul C.D. Loga se află o altă clădire revendicată, monument istoric, iar municipalitatea doreşte ca decizia instanţei să fie similară, adică să li se acorde proprietarilor despăgubiri în bani. „Avem termen luna februarie pentru partea a doua a acelui areal, C.D. Loga nr. 44, unde ne aşteptăm să obţinem o sentinţă similară cu aceasta. În ambele cazuri nu se pune la îndoială calitatea de revendicatori a celor în cauză. Noi vrem să se facă tot despăguburi în bani, nu în natură”, a mai declarat primarul.

Conducerea spitalului speră să se facă invetiții la Clinica de Balneo

Clinica de Balneologie și Recuperare Medicală nu se află într-o stare foarte bună. Mici reparații s-au mai efectuat, însă bazinele de recuperare și clădirea în ansamblu ar avea nevoie de o reabilitare serioasă. După ce s-a rezolvat problema proprietății, conducerea Spitalului Municipal speră la investiții din partea Consiliului Local Timișoara.

Este un lucru bun că s-a reuşit păstrarea clădirii în care funcţionează Clinica de Balneofizioterapie şi sigur că acest lucru deschide şi perspectiva unor investiţii mai de substanţă la clinica respectivă odată ce clădirea intră în patrimoniul de utilizare al Spitalului Municipal. Din punctul ăsta de vedere, locaţia respectivă nu a fost niciodată insalubră pentru că se putea face reparaţiile curente. Evident, acum putem să ne gândim, cu sprijinul primăriei, la nişte îmbunătăţiri de substanţă. Eu cred că pentru oraş este foarte important, pentru că este o clinică cu solicitări deosebite, cu un colectiv bine pregătit, colectiv universitar şi asta nu poate decât să ne bucure”, a declarat, pentru ZIUA de Vest, Octavian Mazilu, manager al Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara.

Comentarii

comentarii