Acasă Eveniment Utilaje noi intră în lupta contra prafului din Timişoara

Utilaje noi intră în lupta contra prafului din Timişoara

534
DISTRIBUIȚI

Timişoara – mai prăfuită ca niciodată! (XVIII)
După ce Timişoara a intrat într-un top al ruşinii în România, aflându-se între primele cinci cele mai prăfuite oraşe ale ţării, municipalitatea continuă eforturile pentru rezolvarea acestei probleme. În data de 18 aprilie a început un program de spălare a străzilor, iar unele spaţii verzi au fost decapate şi coborâte sub nivelul bordurilor, pentru a împiedica scurgerea pământului pe carosabil. De miercuri, 11 mai, intră în acţiune alte trei noi utilaje de măturat stradal, cu umectare şi aspirare. În plus, continuă realizarea de aliniamente de arbuşti şi amenajarea de spaţii verzi.

Trei măturători stradale mecanizate, cu umectare şi aspirare
Operatorul de salubrizare al Timişoarei, Retim, a achiziţionat trei măturători stradale de ultimă generaţie (două mari şi una mică), care intră în acţiune chiar din această săptămână. “Pentru diminuarea cantităţii de praf adunate la rigola carosabilului, operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A. a achiziţionat două măturători stradale de capacitate mare, de ultimă generaţie, cu umectare şi aspirare. Aceste măturători au echipamente de lucru pe ambele părţi şi pot fi folosite pe străzi cu sens unic, scuaruri etc. Capacitatea măturătorii  este de 140.000 m² / 8 ore. Cele două autovehicule sunt produse în anul 2011 de firma BÜCHER SCHÖRLING GERMANIA, au motoare EURO 5 şi autoşasiu MAN”, spune viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza. Acesta face din nou apel la şoferii timişoreni să respecte programul de parcare alternativă pe marile străzi ale oraşului, pentru a facilita măturarea şi spălarea carosabilului. 
Spaţiu verde refăcut pe strada Iuliu Maniu
“În programul de măsuri privind îmbunătăţirea calităţii mediului (aerului), o atenţie deosebită se acordă lucrărilor de amenajare a spaţiilor verzi şi salubrizare în aşa fel încât concentraţiile de pulberi fine şi sedimentabile să fie diminuate. Zonele verzi existente şi în special cele amplasate de-a lungul arterelor de circulaţie ajută la atenuarea zgomotului şi la purificarea aerului”, spune viceprimarul ţărănist al Timişoarei, Adrian Orza. Astfel, a fost refăcut spaţiul verde de pe strada Iuliu Maniu, pe tronsonul cuprins între bdul. Tinereţii şi Calea Şagului. Au fost plantaţi arbori şi arbuşti, iar pe o suprafaţă de 3.000 de mp au fost puse brazde de gazon.
 

 

Comentarii

comentarii