Acasă Eveniment Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, provocat de un pacient. 41...

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, provocat de un pacient. 41 de persoane au fost evacuate

DISTRIBUIȚI

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, județul Timiș. 41 de persoane au fost evacuate, atât pacienți, cât și cadre medicale.

Un apel la 112 efectuat în jurul orei 07:40 anunța faptul că la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia ar fi izbucnit un incendiu.

Pompierii ajunși la fața locului au constatat faptul că incendiul a pornit de la o saltea, aprinsă chiar de unul dintre pacienți cu ajutorul unei brichete.

În total, au fost evacuate 41 de persoane, atât bolnavi, cât și personal medical.

”La ora 07:17, am fost anunțați despre producerea unui incendiu într-un salon la parterul unui pavilion aparținând Spitalului de Psihiatrie Gătaia.

La nivelul județului Timiș, începând cu ora 07:20, a fost activat Planul Roșu de intervenție.

La fața locului s-au deplasat de urgență 48 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil, 7 echipaje SMURD și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

Ajunși la fața locului, incendiul nu se mai manifesta cu flacără deschisă, erau doar degajări de fum.

Din pavilion au fost evacuate 41 de persoane. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor de la fața locului, echipajele au constatat că incendiul s-a manifestat la o saltea dintr-un salon izolator.

În acest moment, nu mai există pericole. Pompierii efectuează cercetări pentru a identifica cauza producerii incendiului”, se arată în comunicatul emis de ISU Timiș.

Directorul de îngrijiri medicale al spitalului, Diana Bucure Sas, a declarat la Antena 3 că un pacient aflat în izolator a cerut unui alt coleg, peste geam, o brichetă şi a dat foc saltelei, care a început să fumege, moment în care personalul s-a alertat.

Comentarii

comentarii