Acasă Politica Incendiul politic de la… Checea. Nicolae Robu atacă, PSD-ul îi cere respect...

Incendiul politic de la… Checea. Nicolae Robu atacă, PSD-ul îi cere respect și bun simț

1588
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă rezultatul alegerilor de duminică pentru postul de primar din comuna timișeană Checea nu ar trebui să fie considerat important nici de PSD și nici de PNL, spiritele din cele două formațiuni politice s-au aprins.  

Primul care a ieșit la atac a fost președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, care a cuvântat din postura de învingător. ”Lecție aspră pentru PSD la Checea. PNL câștigă detașat. (…) Ăsta-i locul PSD, dușmanul nr. 1 al județului Timiș, dușmanul nr. 1 al municipiului Timișoara, dușmanul nr. 1 al României! Și acesta-i doar începutul! Cine seamănă vânt, culege furtună!”, a postat pe Facebook Robu.

La câteva ore după această postare războinică, conducerea PSD Timiș a avut o reacție care pune paie pe focul aprins de primarul Robu.

”Rezultatul alegerilor parţiale de la Checea, câştigate de liberalul Florin Daniel Florea – care merită felicitat -, a adus o nouă ieşire necontrolată a primarului Timişoarei, Nicolae Robu. Brusc, patronul echipei de fotbal ACS Poli, care se erijează în lider politic şi, câteodată, în primar al urbei de pe Bega, şi-a amintit de Partidul Social Democrat. Nu a avut aceeaşi reacţie şi când PSD a câştigat detaşat alegerile la Denta, spre exemplu. Crizele lui Nicolae Robu şi scandalurile necontenite ascund adevăratele sale probleme: primăria Timişoara stă pe un butoi de pulbere din cauza modului defectuos în care este condusă, iar partidul este scăpat de sub control. În consecinţă, pentru a minimaliza problemele reale, Nicolae Robu maschează tensiunea şi provoacă noi scandaluri tocmai pentru a distrage atenţia de la ceea ce se întâmplă cu adevărat. Nu am auzit, până acum, nicio explicaţie logică din partea edilului pentru prăbuşirea porţii de la intrarea în oraş, niciun cuvânt despre recuperarea prejudiciului în cazul finanţării ilegale a sportului sau despre modul în care îl contestă primarii din judeţ. În timp ce lucrurile scapă serios de sub control, Nicolae Robu cerşeşte bani pentru jucăria sa ACS Poli, ameninţă, jigneşte şi se joacă de-a politica”, se spune în comunicatul biroului executiv al PSD Timiș.

Social-democrații din Timiș precizează că: ”un astfel de comportament aduce grave prejudicii Timişoarei şi timişorenilor şi îi solicităm lui Nicolae Robu să devină primar. Circul constant la care asistăm nu aduce nimic bun, iar consensul politic, care ar fi în beneficiul locuitorilor acestui judeţ, este departe atâta timp cât respectul şi bunul simţ lipsesc”.

Comentarii

comentarii