Acasă Actualitate Încep filmările la proiectul ecologic Tidyșoara, în trei puncte ale Timișoarei

Încep filmările la proiectul ecologic Tidyșoara, în trei puncte ale Timișoarei

DISTRIBUIȚI

luni tidysoara gigiMarele proiect ecologic Tidyșoara ia amploare odată cu Timișoara Capitală Culturală Europeană, iar luni 8 mai, între orele 8 -14, în Parcul Uzinei, (“Stonehenge” de pe Calea Dorobanților), încep filmările la clipul de promovare, în trei puncte din oraș, cu trei cadre diferite și elocvente.

“Vrei să fii actor pentru o zi în Timișoara? Vino alături de noi să filmăm videoclipul acțiunii Tidyșoara – Cel mai curat oraș din țară! Peste 100 de voluntari sunt așteptați să ajute la realizarea materialului video de promovare a proiectului Tidyșoara. Invită-ți prietenii pentru a ne aduna cel puțin 100 de persoane, la un video ce va deveni un simbol al curățeniei în Timișoara!”, îndeamnă Beniamin Muj, inițiatorul și coordonatorul proiectului Tidyșoara. Un cadru va fi filmat pe apă, cum e curățat râul Bega de pet-uri, un cadru va fi realizat în oraș, privind curățenia, și un cadru va fi filmat lângă pădure. “Rezultatul va fi un material video realizat sub conducerea regizorului Tedy Necula, de un minut care va promova proiectul Tidyșoara – Cel mai curat oraș din țară”, a spus Beniamin Muj.
Amintim că timișorenii sunt chemați să vină cu mic și mare, pentru a curăța orașul devenit Capitală Culturală Europeană, împrejurimile și comunele periurbane (Dumbrăvița, Moșnița, Ghiroda și Giroc), într-o singură zi, în 14 mai, totul în amplul proiect ecologic denumit Tidyșoara. Vor fi adunate pet-urile, pungile, dozele de aluminiu, sticlele, hârtiile și cartoane, deșeurile aruncate tot de timișoreni.
Tidyșoara (tidy eng. – curat și Timișoara) este un amplu proiect de ecologizare a orașului și a mediului înconjurător. “Ne dorim să facem din Timișoara cea mai curată localitate din România. Curățenia vrem să devină o carte de vizită a urbei. În acest demers sunt angrenate autoritățile locale, în frunte cu Primăria Timișoara –Poliția Locală și Garda de Mediu Timiș, alături de organizațiile societății civile și primăriile periurbane. Scopul nostru este să scoatem 1.000 de oameni în stradă pentru a participa la activitățile de ecologizare atât a orașului nostru, cât și a celorlalte localități din apropiere. Vrem să implicăm cât mai mulți cetățeni și să îi facem responsabili pentru mediul în care toți locuim. Participând și observând realitatea, cetățeanul să se gândească de două ori atunci când aruncă un pet sau un ambalaj de hârtie pe jos”, a spus Beniamin Muj.

 

Comentarii

comentarii