Acasă Eveniment Incident grav la un liceu tehnologic din Timişoara. Un elev a pulverizat...

Incident grav la un liceu tehnologic din Timişoara. Un elev a pulverizat spray lacrimogen în grupul sanitar. Două eleve de clasa a cincea au ajuns la spital

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii au deschis, joi, o anchetă, după ce au fost sesizaţi că la Liceul Tehnologic Electrotimiş un elev a pulverizat spray lacrimogen în grupul sanitar, iar două eleve de clasa a cincea s-au simţit rău. Fetele s-au dus la spital.

”La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 14:11, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Urbană Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că la un liceu, din municipiul Timişoara, un elev ar fi pulverizat cu un spray iritant lacrimogen în grupul sanitar din incinta liceului”, anunţă, joi, IPJ Timiş.

Sursa citată a precizat că două eleve de clasa a V-a s-ar fi simţit rău şi ar fi mers la spital pentru investigaţii medicale.

”La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii s-au deplasat la liceul în cauză, în vederea efectuării de verificări. Totodată, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, în continuare efectuând cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului”, a transmis IPJ Timiş.

Ce spune conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș?

Prof. Aura Danielescu, inspector șef, a declarat că, în legătură cu incidentul de la Liceul Tehnologic ”Electrotimiș” Timișoara, derulat în cursul zilei de ieri, 10.04.2024, că la nivelul unității de învățământ, s-au efectuat verificări.

Camerele de supraveghere din incinta unității de învățământ nu relevă nimic, în acest sens, totuși, în urma investigațiilor efectuate, până în acest moment, se presupune că persoana care a pulverizat conținutul unui spray cu piper în interiorul unui grup sanitar, este un elev din clasa a X-a.

Acest aspect va fi clarificat de către unitatea de învățământ, în zilele următoare, urmând a se lua măsurile care se impun conform R.O.F.U.I.P..

“În privința consecințelor incidentului, vă informăm că două eleve din clasa a V-a au fost mai afectate de substanța pulverizată, acest fapt petrecându-se și pe fondul convalescenței acestora. Fetele au fost internate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara, urmând ca, în cursul zilei de azi, 11.04.2024, să fie externate”, este mesajul prof. Aura Danielescu.

Comentarii

comentarii