Acasă Eveniment Incompetenţă şi aroganţă la Serviciul Persoanelor cu Handicap Timişoara

Incompetenţă şi aroganţă la Serviciul Persoanelor cu Handicap Timişoara

DISTRIBUIȚI

directia de asistenta socialaDSCF1916Birocraţie, incompetenţă, dispreţ şi ignoranţă fără limite la Serviciul pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap, de pe str. Simion Bărnuţiu nr. 11A, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară a Municipiului Timişoara. Daniela Lung, şefa serviciului, în aroganţa sa, se crede stăpână absolută pe instituţie, ca şi cum ar fi propria moşie. Nu ţine cont de nimeni şi de nimic. Nici măcar nu vrea să discute cu oamenii, mai ales dacă sunt din presă.

„Nu mai ştiu câtă umilinţă am suportat”

Situaţia e cu atât mai gravă cu cât e vorba de un serviciu pentru protecţia persoanelor cu handicap, iar funcţionarii trebuie să fie foarte atenţi şi să nu îi poarte pe drumuri pe oameni. Din păcate, săracul plătitor de taxe timişorean, care, pe deasupra, este şi grav bolnav, trebuie să se deplaseze la căpătul oraşului, pentru a sta la rând şi a suporta aroganţa birocraţilor, care se cred stăpâni şi au o dorinţă malefică de a umili. “Ce să facem, maică, avem ce să facem? Eu sunt bătrână şi bolnavă şi trebuie să vin aici pentru o ştampilă, am copilul cu handicap, zăcând la pat. Nu mai ştiu câtă umilinţă am suportat, ani la rând”, s-a plâns o bătrână sprijinită în baston, cu un ditamai dosarul în mână. Cel mai revoltător este cazul unei persoane vârstnice cu handicap foarte grav, care s-a mutat din Caraş-Severin în Timişoara, în anul 2000. Pentru a primi indemnizaţia de persoană cu handicap sau un însoţitor, în fiecare an, din 2010, a trebuit să fie verificată şi evaluată, iar pentru hârţogăraia adunată la dosar, aparţinătorii au trebuit să bată la zeci de uşi şi să suporte umilinţa birocraţilor. Când totul părea că se termină, verdictul Serviciului pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap Timişoara a fost devastator: dosarul nu e bun! Codul deciziei de pensionare, ce a avut loc în 1998, în judeţul Caraş-Severin, nu corespunde cu numărul ultimului cupon de pensie, din 2013. Pe parcurs, pensia a fost mărită de Guvernul Tăriceanu şi diminuată de Guvernul Boc, iar pentru acest lucru, trebuie aduse alte şi alte hârţoage. “Birocraţii de pe Siminon Bărnuţiu nr. 11A puteau rezolva ei problema, simplu, introducând în calculator numele persoanei în cauză şi codul numeric personal. Atunci, puteau afla tot. Nu să ceară alte hârtii şi să ne poarte iarăşi pe drumuri. Cerem primarului Nicolae Robu să facă o dată curăţenie la acest serviciu”, s-au plâns aparţinătorii.
Daniela Lung spune că regretă această situaţie şi că nu se va mai întâmpla aşa ceva.

Aşa o fi….?
 
“Serviciul pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap Timişoara are ca obiect de activitate acordarea de servicii sociale menite să asigure prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare sau permanente ale situaţiilor de risc identificate la persoane încadrate în grad de handicap grav, cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Timişoara. În vederea promovării egalităţii de şanse pentru persoanele încadrate în grad de handicap, Serviciul pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap Timişoara are ca obiectiv dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor sociale existente”, se arată în statutul acestui serviciu. Aşa o fi ….?

Va fi anchetă internă

Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei, a declarat că Daniela Lung a mai fost suspendată, mai multe luni, iar acum va fi declanşată o anchetă internă. De asemenea, primarul Nicolae Robu a spus că, într-adevăr, va fi declanşată o anchetă. Lung a mai fost suspendată, iar dacă va mai fi găsită vinovată, va fi dată afară.

Comentarii

comentarii