Acasă Actualitate „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!” – campanie pentru folosirea corectă a telefonului...

„Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!” – campanie pentru folosirea corectă a telefonului mobil la volan

DISTRIBUIȚI

La început de vară, Germanos, cea mai mare reţea de magazine telecom, îndeamnă conducătorii auto să îşi ţină viaţa în propriile mâini şi să nu dea drumul volanului pentru telefonul mobil. Vorbitul la telefonul mobil în timpul conducerii auto creşte considerabil riscul de comitere de contravenţii şi evident, de producerea accidentelor, din cauza scăderii atenţiei acordate şofatului. Pentru a contribui la creşterea siguranţei traficului, prin mijloacele ce-i sunt la îndemână, Germanos Telecom România, anunţă continuarea campaniei „Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!”, aflată la a treia ediţie, menită să educe şoferii români cu privire la utilizarea unui sistem “hands free” dacă vorbesc la telefon în timp ce conduc autovehicul, reducând astfel riscul producerii unui accident. Campania este organizată în parteneriat cu Plantronics şi Asociaţia Naţională a Instructorilor Auto din România.
“Germanos militează pentru limitarea folosirii telefonului mobil la volan iar atunci când este absolut necesar să vorbim, recomandăm utilizarea unui sistem tip «mâini libere » care denotă responsabilitate faţă de propria persoană, familie şi ceilalţi participanţi la trafic. Anul acesta am dezvoltat un parteneriat strategic cu Plantronics, parteneriat ce vizează informarea şi educarea şoferilor şi a viitorilor conducători auto asupra utilizării sistemului “hands free”, când vorbesc la telefon în timp ce conduc un autovehicul, singura opţiune legală şi sigură. Un sistem “hands free” este un accesoriu elegant şi util, nu numai la volan, dar şi în oricare altă ipostază a vieţii de zi cu zi – la birou, la cumpărături sau la plimbare”, a declarat Cosmin Vintilă, Accessories Product Manager Germanos Telecom România.
Campania se va desfăşura în 12 centre urbane şi de interes turistic: Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Sibiu, Constanţa, Mangalia, Galaţi, Oradea, Buzău şi Tg. Jiu. În cadrul campaniei, vor fi distribuite pliante informative şoferilor aflaţi în trafic şi, de asemenea, vor fi organizate seminarii în centrele de pregătire profesională din aceste oraşe. La primirea permisului auto, noii participanţi la trafic vor primi şi „Ghidul şoferului începător” care cuprinde sfaturi şi informaţii din domenii diverse dar utile în viaţa de zi cu zi la volan. Germanos oferă în acest ghid sfaturi legate de folosirea corectă a telefonului mobil la volan, despre dispozitivele „mâini libere” şi GPS-uri pentru drumeţiile lungi de vacanţă sau haosul oraşelor. Campania iniţiată de Germanos are ca scop nu numai conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun vorbind la telefon în timp ce conduc, ci şi la educarea acestora cu privire la alternativele pentru acest obicei periculos: utilizarea sistem “hands free”.
„Noi, instructorii auto, suntem în prima linie a demersului de educare a viitorilor conducători auto şi promovarea unui stil de conducere corect şi responsabil. Prioritatea noastră este să îi convingem că trebuie să aibă grijă de siguranţa lor şi a pasagerilor lor, precum şi de cea a altor şoferi şi a pietonilor. De aceea, Asociaţia Instructorilor Auto susţine, iată, pentru al treilea an consecutiv, campania Germanos Ţine-ţi viaţa în propriile mâini!”, a declarat Dumitru Mărciulescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Instructorilor Auto din România.
În România nu au fost încă efectuate studii legate de efectele concrete ale vorbitului la telefon în timpul şofatului, respectiv studii comparative referitoare la utilizarea sistemelor hands free, însă există mai multe statistici relevante la nivel internaţional. Potrivit mai multor studii efectuate în Statele Unite şi Canada, neatenţia şoferilor reprezintă între 20% şi 50% din sursele accidentelor auto. Distragerea atenţiei, considerată a fi o subcategorie a neatenţiei, este socotită responsabilă pentru 8% până la 13% din accidente, iar din aceste accidente, provocate de distragerea atenţiei, utilizarea telefonului mobil reprezintă până la 5% din cauze.
 

Comentarii

comentarii