Acasă Eveniment Infertilitatea, în dezbatere publică la Timişoara

Infertilitatea, în dezbatere publică la Timişoara

432
DISTRIBUIȚI

Campania de dezbateri publice “Sănătatea – fundamentul viitorului meu!” va debuta sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 12, la Casa Adam Muller Guttenbrunn Timişoara, cu tema  “Infertilitatea”. Accesul publicului este liber. Vor participa medici specialişti în obstetrică-ginecologie, biologi, psihologi şi geneticieni. Publicul interesat are posibilitatea de a propune şi tematici şi are la dispoziţie adresa de e-mail: office@infertilitate-timisoara.ro sau numarul de telefon 0256/240250.
Campania “Sănătatea-fundamentul viitorului meu!” se alătură campaniei naţionale “Infertilitatea este o boală” pentru o maximă vizibilitate a acestei cauze şi pentru a stopa fenomenul prin care infertilitatea a devenit un subiect tabu, greu de abordat; iar societatea românească trebuie să accepte că infertilitatea nu este un capriciu, nici o ruşine, ci o condiţie medicală, care necesită sprijin şi empatie.
Campania militează pentru importanţa prevenţiei în locul eforturilor de a trata. Tinerii părinţi sunt pregătiţi corespunzător, sunt orientaţi în ceea ce priveşte starea de graviditate, naşterea şi starea noului născut.
Iniţiatorii campaniei sunt Asociaţia Medicală “Gynatal”, Agenţia de Evenimente “Life Style”, în parteneriat cu SOS Infertilitatea România, Asociaţia “Salvaţi Copiii”, Universitatea de Mdicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara. O noutate în legislaţia românească este faptul că, din ianurie 2011, cuplurile infertile vor fi finanţate de Guvernul României, prin Ministerul Sănătăţii, pentru a face tratamente să procreeze.

 

Comentarii

comentarii