Acasă Actualitate Inovație absolută în educație: evoluția fiecărui elev, monitorizată și ghidată prin portofoliul...

Inovație absolută în educație: evoluția fiecărui elev, monitorizată și ghidată prin portofoliul personal educațional

DISTRIBUIȚI

„În noul pachet legislativ al reformei educației este prevăzută introducerea portofoliului personal educațional. Prin acest instrument, va putea fi monitorizată mai eficient evoluția fiecărui elev. În acest sens, se vor consemna toate datele despre elev, începând cu grupa mijlocie și până la terminarea învățământului preuniversitar.

Portofoliul personal educațional va cuprinde catalogul electronic, evaluări, recomandări, diplome, certificate sau orice alte înscrisuri obținute în urma evaluării competențelor. În acest mod, dezvoltarea elevului va fi mai atent observată și școala va putea modela procesul de învățare potrivit nivelului specific de învățământ”, arată deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, președinte al Comisiei de Educație și Cercetare a PNL.

„Pe lângă acest instrument educațional foarte util, reducerea abandonului școlar este un obiectiv esențial pentru reforma educației.

Ministerul Educației va derula programe în cadrul unui Plan Strategic Integrat de Reducere a Abandonului Școlar, reevaluat  în etape, din 5 în 5 ani.

Ca proiect strategic, acest plan va fi format din activități și servicii instituite în scopul reducerii abandonului școlar și a ratei de părăsire a sistemului de învățământ, indiferent de nivelul de educație la care preșcolarul sau elevul se află.

Începând cu anul școlar 2022-2023, anual, direcțiile județene de învățământ preuniversitar vor  publica situația privind abandonul școlar de la nivel județean, pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar”, subliniază deputatul PNL Timiș, Marilen Gabriel Pirtea, coordonator al Comisiei de Educație și Cercetare a PNL.

„Ca președinte al Comisiei de Educație și Cercetare din PNL, am bucuria de a-i invita pe toți cei interesați să ne transmită observațiile lor, legate de pachetul legislativ pentru învățământul preuniversitar, cât și de cel legat de învățământul superior. Pentru o comunicare eficientă în acest proces de consultare, PNL a lansat o platformă online, pentru comunicare interactivă, care se poate accesa la adresa Legile-educatiei.pnl.ro, un spațiu al dialogului”, arată președintele Comisiei de Educație și Cercetare din PNL, deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

Comentarii

comentarii