Dr. Radu Popa, directorul DSVSA Timiş, a precizat că este asigurată permanenţa serviciului, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, conform programului de lucru afişat la punctele de control sanitar-veterinar din pieţele agroalimentare, program în care se menţionează persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. DSVSA Timiş a notificat în scris toate primăriile, precum şi SC PIEŢE S.A. Timişoara, despre condiţiile minime de funcţionare a punctelor de tăiere miei. Astfel, în conformitate cu prevederile normelor în vigoare, autoritatea sanitar-veterinară judeţeană autorizează amenajarea temporară a unor spaţii în care să fie asigurate condiţiile de igienă pentru tăierea şi prelucrarea primară (jupuire şi eviscerare parţială) a mieilor şi iezilor. În acest sens, primăriile şi respectiv SC PIEŢE SA au obligaţia să anunţe DSVSA în scris despre intenţia de amenajare a unor astfel de spaţii, în vederea verificărilor necesare privind condiţiile de igienă şi ulterior asigurarea şi organizarea personalului de specialitate pentru supravegherea sanitară.
Comentarii
comentarii